Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Källström hyllar Fransson - ser ljust på landslagets framtid

Foto: Scanpix

Kim Källström och Andreas Isaksson slutar i landslaget efter EM.
Zlatan Ibrahimovic ryktas göra samma sak.
- Framtiden ser allt ljus ut, säger Källström.

För ett tag sedan meddelade Andreas Isaksson att han slutar i landslaget efter sommarens mästerskap och på fredagen gick DN ut med uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic gör samma sak. Inte nog med det. På lördagen berättade Kim Källström att även han har gjort sitt efter EM. Trion har en mängd landskamper i bagaget men Källström är inte orolig för landslagets framtid.

- Jag tycker att den ser ljus ut. Det är många unga spelare som är på väg fram i sina karriärer och gör det väldigt bra, så återväxten känns väldigt bra i svensk fotboll. Ungdomslandslagen har väldigt bra resultat. Så det finns gott om bra fotbollsspelare, säger han.

- Det är många andra som också har gjort många landskamper. Det kommer andra som får chansen och som kommer att ta över och skaffa den erfarenheten.

I er sista ligamatch som var i onsdags spelade ni mot Basel, då fick du möta Alexander Fransson, tidigare IFK Norrköping, på det centrala mittfältet - hur ser du på honom?
- Jätteduktig. Väldigt mogen och kompetent spelare som har haft en väldigt bra utväxling under våren. Basel är ju det klart bästa laget i ligan så han är ju med och styr och ställer i spelet, Basel har ju boll väldigt mycket. En väldigt duktig spelare. Jag hade aldrig sett honom spela innan och det var en väldigt positiv överraskning. Hoppas att det fortsätter så.

Hur reagerade du på uppgifterna om att Zlatan också ska sluta i landslaget?
- Inte alls. Den diskussionen lär väl komma. Men det påverkar inte mig eller gruppen inför EM.

Vad känner du kring den resan som du och Zlatan har gjort tillsammans under alla år i olika landslag?
- Jag känner en viss stolthet att man har spelat med i princip den största landslagsspelaren som vi har haft genom alla tider. Han har jag följt med genom hela karriären. Det är mest glädje att man har fått ta del av det och varit en del av hans karriär. Det kommer man alltid att ta med sig

Publicerad 2016-05-28 kl 18:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons