Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

Keane hoppas på spel mot Sverige

En hel träning i benen och bra studs i fötterna. Irländske anfallsveteranen Robbie Keane har gott hopp om spel mot Sverige i fotbolls-EM.

Efter en vadskada på träning nyligen hade den snart 36-årige LA Galaxy-spelaren mer eller mindre räknats bort från matchen mot Sverige på måndag.

Men efter att ha visat upp pigga ben på Stade de Montbauron i Versailles på torsdagen låter det annorlunda.

- Det känns bra. Det har gått betydligt snabbare än väntat — vilket jag i och för sig visste, eftersom jag för det mesta varit snabb på att återhämta mig. Det har känts väldigt positivt att vara med och träna och är ett klart tecken på att man kan vara redo att spela på måndag, säger Keane till det församlade pressuppbådet på plats, efter att ha deltagit fullt ut i irländarnas första träning i Frankrike.

Irland hejades på av glada skolbarn i strålande solsken på läktarna. Den ende som inte deltog i de gemensamma övningarna var Stoke-anfallaren Jonathan Walters, som också dras med en vadskada.

Förbundskapten Martin O'Neill tror dock att alla spelare — inklusive Walters — kommer att vara spelklara mot Sverige.

Både han och veteranmålvakten Shay Given, 40, har vänliga ord att säga om motståndarna.

- De har flera väldigt, väldigt bra spelare och givetvis Zlatan Ibrahimovic. Men vi har några ganska bra spelare vi också, säger O'Neill, som tillsammans med hela ledarstaben i onsdags förlängde sina kontrakt i ytterligare två år.

- Sverige är ett bra lag. Vi har sett mycket video de senaste dagarna. Det är inte bara att enmanslag, säger Given — som trots all sin erfarenhet inte är given som förstemålvakt i truppen.

- Det blir en tuff match. Sverige ser det här som sin chans att få en bra start och det gör vi också. Så vi ser fram emot måndag, säger Given som landslagsdebuterade för 20 år sedan och var förstemålvakt både i VM 2002 och i EM 2012.

I år konkurrerar han med Sheffield Wednesdays Keiren Westwood och West Hams Darren Randolph.

- Vi är tre som tävlar om det. Och vi är alla sugna på att spela, säger Given.

Publicerad 2016-06-09 kl 13:56