Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Läktarskandal - ryska fans stormade engelsk sektion

Foto: Scanpix

Precis efter slutsignalen mellan England och Ryssland i EM stormade ryska fans en läktarsektion där engelska fans fanns.

Otäcka scener utspelade sig på Stade Velodromes läktare efter EM-matchen mellan England och Ryssland. Ryska supportrar tog sig över till en engelsk sektion och bråk uppstod.

På bilder från händelsen ses engelska supportrar klättra över läktarstaket för att undvika att bli attackerade av motståndarfans.

BBC-reportern Nick Eardley skriver följande på Twitter:

"Har aldrig sett något liknande på en fotbollsarena. Total panik bland de engelska fansen när några ryssar attackerade".

Det engelska fotbollsförbundet har kommenterat läktarattacken i ett uttalande.

"Vi beklagar det som hände i Marseille i dag. Förbundet är väldigt besviket över de fruktansvärda scenerna av oordning och självklart fördömer vi beteendet. Nu ligger det här i händerna på de relevanta myndigheterna att identifiera de som var involverade och att ta itu med dem på ett lämpligt och snabbt sätt", skriver FA enligt Press Association.

"Förbundet uppmanar nu engelska supportrar att agera respektfullt och stötta England på rätt sätt".

Under de senaste dagarna har det varit oroligt i Marseille. Både under torsdagen, fredagen och lördagen har olika supportrar slagits och stökat. Tidigare under fredagen bekräftade brittiska utrikesministeriet att en engelsk medborgare är allvarligt skadad.

Enligt AP kommer Uefa inleda en utredning kring oroligheterna i Marseille.

Publicerad 2016-06-11 kl 23:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons