Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

Maradona om Islands chanser: "Blir match om de frustrerar Frankrike"

Foto: scanpix

Diego Maradona tror att Frankrike blir ett tuffare test för Island än England - men säger samtidigt att Lars Lagerbäcks manskap kan skaka värdnationen.
- Om Island inte släpper in ett tidigt mål blir det riktig match, skriver han i sin kolumn i Times of India enligt goal.com.

Maradona pekar i sin kolumn i Times of India ut Brasiliens kollaps mot Tyskland i VM 2014 som ett exempel på pressen att prestera inför sitt folk i stora matcher, men menar samtidigt att Frankrike använde hemmapubliken till sin fördel när man vände och vann mot Irland i åttondelsfinalen.

Den förre argentinske förbundskaptenens analys av Lars Lagerbäcks matchplan är ingen överraskning:

- Frankrike har kraft och rörlighet på mittfältet. Island måste ha många spelare på egen planhalva och försöka kontra på den tidiga pressen de förmodligen kommer att möta. Du planerar efter resurser och situationer. Island ligger lågt, och det är inget brott, skriver Maradona.

Nyckeln för att Island ska ha någon chans är att hålla tätt i inledningen, menar han.

- Om Island inte släpper in ett tidigt mål och frustrerar Frankrike kommer vi att få en riktig match, för hemmalagets försvar är inte lika pålitligt.

- Om de flyttar fram folk kan det lämna öppningar för Island att utnyttja, och det hade gynnat deras strategi att vänta på kontringar.Varanes skada har försvagat Frankrikes försvar, där yttrarna Evra och Sagna inte är lika bra som de varit. Deschamps använder dem i brist på alternativ. Hans försvar har ännu inte testats fullt ut.

Publicerad 2016-07-03 kl 11:03
EM 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER