Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

MFF-backen hyllas stort inför åttondelen: ”Spelat fantastiskt”

Foto: SCANPIX

Kári Árnason är en av de som har hyllats efter att Island tog sig vidare från EM-gruppen.
- Han och Ragnar Sigurdsson har spelat fantastiskt, säger Vidar Örn Kjartansson till Fotbollskanalen. 

Ikväll är det England mot Island i åttondelen i EM-slutspelet. Kári Árnason, kontraktsbunden med Malmö FF, har fått beröm från internationella medier för sina mittbacksprestationer. Malmö FF:s tränare Allan Kuhn pratar om att Islands spelsätt har höjt honom ännu mer.

- Det passar fantastiskt bra för honom. Att försvara boxen, det är han väl en av Allsvenskans bästa spelare för, så jag tycker han har gjort det riktigt bra.

Även MFF-lagkamraten Vidar Örn Kjartansson, som inte blev uttagen till EM-truppen, håller med.

- Hela laget har varit fantastiskt, men för ett lag som Island startar allt med att försvara. Han och Ragnar Sigurdsson har spelat fantastiskt, ihop med målvakten (Hannes Thór Halldórsson).

- Kári är en respekterad man, han har alltid varit väldigt bra i landslaget. Han är en bra kille också, sympatisk. Folk gillar honom och har inget ont att säga.

Samtidigt tycker Kjartansson att det finns ännu mer att ta av från de offensiva isländska spelarna.

- De har spelat väldigt bra som ett lag, men jag tror de kan spela ännu bättre än vad de har gjort. Det är en väldigt tuff turnering och det är kort mellan matcherna, men jag tycker de kan anfalla bättre.

- Jag trodde de skulle ta sig vidare från gruppen. Jag har varit med dem i två år, så jag är inte förvånad över något. De spelade särskilt bra i andra halvlek mot Portugal, och mot Österrike gjorde de sin bästa match. Mot Ungern var de inte så bra, men det är normalt att du inte kan prestera som bäst varje match.

Publicerad 2016-06-27 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons