Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

MFF:s islänning har begärt extra ledighet: "Siktet inställt på final"

Foto: SCANPIX

Malmös islänning Kari Arnason tror inte att EM-sagan är över än.
- Han sa att de hade siktet inställt på final och att han behöver extra semester, säger MFF:s assisterande tränare Olof Persson, som pratade med sin mittback i går.

Islands succé i EM fortsätter. Frågan är om den tar slut i kvartsfinalen mot värdnationen Frankrike på söndag - eller om Island på nytt kan skrälla.

Men enligt MFF-spelaren Kari Arnason, som spelade hela matchen mot England, har laget inte nöjt sig med att nå kvartsfinalrundan.

Malmös assisterande tränare Olof Persson pratade med Arnason efter 2-1-segern i går och fick då höra om islänningarnas hägring - en final.

- Jag hade lite kontakt med honom efter matchen och gratulerade. Han sa att de hade siktet inställt på finalen och att han behöver extra semester, säger Persson, som är överraskad av Islands framgångar.

- Klart det är en överraskning att de gått så här långt, samtidigt är det fotboll och med en väldigt bra organisation och spelare som ställer upp maximalt för varandra, då har man goda möjligheter att ta sig långt.

Malmö har ännu inte tagit beslut kring hur de ska göra med Arnasons ledighetsansökan - men mycket verkar tyda på att klubben kommer ha överseende med sin isländske mittback.

- Vi får prata om det. Någon ledighet måste han få. Skulle de åka ut på söndag så har han ändå en vecka innan matchen mot Örebro. Vi ser det som positivt att vi är representerade och att det går bra för honom. Den dagen Island åker ur får vi resonera om när han ska komma tillbaka.

Hur långt kan Island gå?
  • Det tar stopp i kvartsfinal.
  • Semifinal, men sen är det slut.
  • Final.
  • Hela vägen, det blir guld!
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-06-28 kl 14:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons