Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Nyman om EM: "Skulle jag komma med vore det skitkul"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fem baljor på åtta matcher. Då vill vissa se Christoffer Nyman som en EM-joker.
- Jag funderar inte alls mycket på det, men skulle jag vara med skulle det vara skitkul, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Norrköping plockade hem allsvenskan sensationellt förra säsongen.

I år har de inlett allsvenskan strålande och toppar just nu tabellen på arton poäng.

Längst fram i banan har Christoffer Nyman härjat och dundrat fram och det har renderat fem mål på åtta matcher. Hälften av de målen han mäktade med under guldsäsongen. 

En start som han har hyllats för och som han också har prisats för i form av månadens spelare i allsvenskan för april månad.

- Det var uppskattat verkligen, givetvis är det kul att få uppskattning. Det är ett kvitto på att man gör något bra. Men samtidigt är det många matcher kvar och det kan vända lika snabbt. Det gäller fortsätta att ligga i och inte ta något för givet och vara allt för nöjd, säger Nyman till Fotbollskanalen.

Vad säger du om din inledning?
- Jag tycker att det har känts bra det har känts bra för hela laget. Vi fortsätter på det här spåret som vi gjorde förra året. Vi har också ett väldigt bra självförtroende nu och då är det ganska enkelt för den enskilde att spela fotboll, säger han.

- Det är jävligt roligt att spela i IFK Norrköping.

Vad tycker du själv att du har utvecklat inför denna säsong?
- Det känns som att jag utvecklas hela tiden, jag har samlat på mig mer erfarenhet och det gör mycket. Sedan tycker jag att jag blivit lite mer effektiv.

Efter den målsprakande inledningen vill nu många se honom som en joker i den 23 man stora EM-trupp som Erik Hamrén tar ut under onsdagen.

- Jag tycker att Christoffer Nyman kanske varit allsvenskans bästa spelare hittills, otroligt nyttig för IFK Norrköping. Han borde komma med, sade Jens Fjellström i förra veckans Fotbollsmåndag.

Nyman själv har inte så stora förhoppningar på en sommar i Frankrike.

- Jag funderar inte alls mycket på det där. Skulle jag vara med skulle det vara skitkul, men jag har inte så höga förväntningar på att komma med.

Varför inte?
- Jag tycker att man ska ha varit med och spelat mer än vad jag har gjort och så tycker jag att man ska ha levererat under en längre tid. 

Allsvenskan är fortfarande lång och en fin vår brukar ofta leda till att det börjar att spekuleras om en flytt till ett lag utanför Sverige. 

- Jag talar inte så mycket om det. Händer det något så händer det. Just nu trivs jag jävligt bra i Norrköping. Man mår bra av att vara här, säger han.  

Se Nymans femte mål för säsongen mot J-Södra i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-05-10 kl 18:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons