Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Podolski: "Respektlöst att kalla mig maskot"

Foto: TT

Lukas Podolski har beskrivits som maskot i den tyska EM-truppen.
Något 30-åringen inte uppskattar.
- Jag tycker att det är respektlöst, säger han.

Att Lukas Podolski fick en plats i den tyska EM-truppen togs inte emot med glädje av alla.
På sociala medier kallades 30-åringen för truppens maskot. Något som fick honom att se rött på en presskonferens under onsdagen.

- Jag har spelat mer än 100 landskamper och många turneringar. Och att bli stämplad som bara en maskot tycker jag är skandalöst. Jag förtjänar inte det, säger han.

Podolski är den spelare som har gjort flest landskamper, 127, i den tyska truppen. Men den senaste gången han spelade fulla 90 minuter var i november 2014 mot Gibraltar. Sedan dess har han mestadels fått sitta på bänken. Trots det fick han alltså en plats i Joachim Löws EM-trupp.

- Som liten pojke drömmer du om att få vara med i landslaget. Och att sitta här och vara nära att spela mitt sjunde mästerskap känns grymt. Det gör mig stolt. Jag njuter av varje ögonblick här, som ni alla vet. Jag har presterat bra på träningar och matcher under en lång tid. Jag är en del av laget och målet 2016 är att bli europamästare. Och jag kommer ge allt. På planen, vid sidan om planen, på presskonferenser eller var som helst, säger han.

Publicerad 2016-06-01 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons