Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Redknapp dömer ut FA och Hodgson: "Spektakulärt misslyckande"

Foto: SCANPIX

Den profilerade tränaren Harry Redknapp är djupt kritisk till Englands förbund. Och han ser ingen förbättring i sikte.
- Jag har inget som helst förtroende till att FA kommer att välja rätt efterträdare, säger han till Daily Telegraph.

Englands uttåg möts av en gigantisk kör av kritiska röster i hemlandet. En av de som tar fram motorsågen är den profilerade tränaren Harry Redknapp, med meriter från bland annat Portsmouth, Tottenham och QPR. 69-åringen dömer ut det engelska förbundet, FA, och har noll förtroende för att de dåliga resultaten ska vända.

- Roy Hodgson kunde omöjligt ha överlevt som Englands manager men jag har inget som helst förtroende till att FA kommer att välja rätt efterträdare. Kan någon lita på FA att välja rätt man? De gav jobbet till Hodgson och han har gjort ett spektakulärt misslyckande under de två senaste mästerskapen, eller till och med tre om du räknar med EM 2012, säger han till Daily Telegraph.

Bland de kandidater som nämns finns Gary Neville, Gareth Southgate och Alan Pardew.

- Jag ser att Gary Neville görs till en av favoriterna till att efterträda Hodgson. Men hur i helvete kan han vara i åtanke efter det jobb han gjorde i Valencia?, säger Redknapp irriterat.

- FA kommer allvarligt att behöva dra fram en kanin ur hatten för det verkar inte finnas några självklara kandidater enligt mig.

Harry Redknapp själv plockar bort sig själv ur diskussionen.

- Du kan räkna bort mig. Jag har varit tydlig med att jag skulle ha velat ha jobbet förut, men de kommer inte att överväga mig nu.

Englands mästerskapsfacit från 1996

Hemma-EM 1996: Ut i semifinal på straffar
Vann gruppen före Holland, Skottland och Schweiz. Slog sedan Spanien i kvartsfinalen men åkte sedan ut på straffar mot Tyskland i semifinal.

VM i Frankrike 1998: Ut i åttondelsfinal på straffar
Kom tvåa i gruppen bakom Rumänien. Fick sedan möta Argentina i åttondelsfinalen. Matchen blev en klassiker där England förlorade på straffar. Michael Owen slog igenom med ett fantastiskt mål och David Beckham blev utvisad efter att ha sparkat Diego Simeone.

EM i Belgien/Holland 2000: Ut i gruppspelet
Åkte ut redan i gruppspelet efter förluster mot Portugal och Rumänien.

VM i Japan/Sydkorea 2002: Ut i kvartsfinal
Kom tvåa i gruppen efter Sverige på grund av färre gjorde mål. Slog sedan Danmark i åttondelsfinalen men åkte ut i kvatsfinal mot turneringens vinnare Brasilien. Ronaldinho avgjorde matchen med en klassisk frispark från långt avstånd.

EM i Portugal 2004: Ut i kvartsfinal på straffar
Förlorade första matchen mot Frankrike men gick ändå vidare som tvåa i gruppen. Åkte sedan ut mot värdnationen Portugal på straffar efter 2-2 vid full tid och förlängning. David Beckham och Darius Vassell missade sina straffar.

VM i Tyskland 2006: Ut i kvatsfinal på straffar
Vann gruppen före bland annat Sverige. Slog sedan Ecuador i åttondelsfinalen efter ett frisparksmål av David Beckham. Åkte sedan ännu en gång ut på straffar mot Portugal efter att Wayne Rooney blivit utvisad.

EM i Schweiz/Österrike 2008
Lyckades inte kvalificera sig till mästerskapet.

VM i Sydafrika 2010: Ut i åttondelsfinal
Kom tvåa i gruppen efter USA. Fick sedan stryk med 4-1 mot Tyskland i åttondelsfinalen efter att Lampard fått ett mål underkänt trots att bollen definitivt var över linjen.

EM i Ukraina/Polen 2012: Ut i kvartsfinal på straffar
Vann gruppen före Frankrike, Sverige och värdnationen Ukraina. Åkte sedan ut på straffar mot Italien efter 0-0 efter full tid och förlängning.

VM i Brasilien 2014: Ut i gruppspelet
Åkte ut redan i gruppspelet efter förluster mot Uruguay och Italien.

EM i Frankrike 2016: Ut i åttondelsfinal
Bara tvåa i gruppen efter två kryss och en vinst. En åttondelsfinalmotståndare som på förhand såg tacksam ut, men det blev förlust mot Island. Ett fiasko för England.

Publicerad 2016-06-28 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons