POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Ryssar får fängelse för EM-bråk

Tre ryssar har dömts till fängelse för EM-bråken i Marseille.
De får upp till två år var, beslutade en fransk tingsrätt, ytterligare 20 personer är på väg att utvisas.

Totalt har fransk polis hittills gripit 323 personer under mästerskapet. De tre som ställdes inför rätta efter våldsamheterna före England och Ryssland tillhör de 43 som greps i tisdags, då fransk polis slog till mot en rysk supporterbuss på väg till norra Frankrike.

Under torsdagen kom domen mot trion.

En av dem döms till två år, en annan till 18 månader och en tredje till ett år.

20 av de gripna slipper rättsliga åtgärder, men kommer att utvisas på måndag, uppger de lokala myndigheterna för nyhetsbyrån AFP. En av personerna som tvingas lämna landet är enligt nyhetsbyrån AFP supporterledaren Alexander Sjprygin, som har en bakgrund inom rysk extremhöger.

Ett 20-tal av de gripna ryssarna kommer att släppas.

Hemma i Ryssland kräver samtidigt den ryska olympiska kommitténs ordförande Alexander Zjukov hårda tag mot de ryska huliganerna.

- Jag anser att de måste fråntas sin rätt att besöka idrottsevenemang, säger Zjukov, enligt nyhetsbyrån Interfax.

Och Rysslands vice premiärminister, Arkadij Dvorkovitj, säger till nyhetsbyrån Tass att fotbollshuliganer ska svartlistas till VM i Ryssland 2018.

- De som bryter mot lagen ska hindras från att komma in i landet och från att se matcher. Det gäller både våra egna supportrar och utländska, säger han.

Ryssland mötte Slovakien i Lille i går, under hot om uteslutning ur EM om läktarbråket upprepades. Så blev det dock inte, även om kvällen stundtals blev rejält stökig i staden. Framför allt var det dock engelska fans som stökade på egen hand i staden, rapporterar BBC.

Polisen tog till tårgas, pepparsprej och batonger för att skingra kraftigt berusade engelsmän som laddade upp inför dagens match mot Wales i närliggande Lens. Totalt greps 36 personer, varav sex ryssar, som kopplas till händelserna i Marseille.

Det franska inrikesdepartementet meddelar att polisen hittills frihetsberövat 323 personer under mästerskapet.

Publicerad 2016-06-16 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå