Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Ryssar inför rätta efter EM-bråken i Marseille

Foto: SCANPIX

Tre ryssar kommer i dag att ställas inför domstol för EM-bråken i Marseille, uppger franska åklagare. Ytterligare 20 är på väg att utvisas.

Trion inför rätta tillhör de 43 som greps i tisdags, då fransk polis slog till mot en rysk supporterbuss på väg till norra Frankrike. 20 av de gripna slipper rättsliga åtgärder, men kommer att utvisas på måndag, uppger de lokala myndigheterna för nyhetsbyrån AFP. Ett 20-tal kommer i sin tur att släppas.

Hemma i Ryssland kräver samtidigt den ryska olympiska kommitténs ordförande Alexander Zjukov hårda tag mot de ryska huliganerna.

- Jag anser att de måste fråntas sin rätt att besöka idrottsevenemang, säger Zjukov, enligt nyhetsbyrån Interfax.

Samtidigt kritiserar han Frankrike som han inte anser ha gjort tillräckligt för att förhindra kravaller och bråk mellan fans från olika länder.

Ryssland mötte Slovakien i Lille i går, under hot om uteslutning ur EM om läktarbråket upprepades. Så blev det dock inte, även om kvällen stundtals blev rejält stökig i staden. Framför allt var det dock engelska fans som stökade på egen hand i staden, rapporterar BBC.

Polisen tog till tårgas, pepparsprej och batonger för att skingra kraftigt berusade engelsmän som laddade upp inför dagens match mot Wales i närliggande Lens.

Totalt greps 36 personer, varav 6 ryssar, som kopplas till händelserna i Marseille.

Publicerad 2016-06-16 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons