Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Ryssland kan straffas för läktarskandalen

Läktarskandalen kan få påföljder. Uefa meddelar att man kommer att utreda Ryssland för läktaroroligheter, antändande av pyroteknik och kastande av pyroteknik.

Inga åtgärder har vidtagits mot det engelska fotbollsförbundet, FA. 

Det var efter slutsignalen i gårdagens match som ett flertal ryska supportrar till synes stormade en sektion med engelska. Vittnen säger enligt BBC att pyroteknik även antänds och kastats från den ryska sektionen. 

Beslut om eventuella straff kommer enligt britttiska medier att fattas på tisdag. 

"Uefa uttrycker sin avsky för de våldsamma sammandrabbningar som skedde i centrala Marseille och sin stora oro för incidenterna i slutet av matchen på Stade Velodrome", skriver Uefa i ett uttalande. 

Man erkänner också att det rådde brister i säkerheten på stadion och att man i samarbete med lokala myndigheter kommer att vidta åtgärder för att förbättra den.

Totalt skadades 35 personer i bråk mellan supportrar som utbröt före och efter matchen i Marseille, skriver The Guardian. Enligt regionala polischefen Laurent Nunez skadades fyra personer allvarligt. Tillståndet för en engelsk supporter uppges enligt tidningen vara kritiskt men stabilt.  

Totalt 15 supportar ska ha gripits under lördagen och söndagen. 

Publicerad 2016-06-12 kl 12:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons