Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

Santos: "Spelarna har alltid trott på mig"

Foto: TT

Försök igen

Till slut fick han som han ville. Och Fernando Santos brydde sig inte det minsta om vad alla andra tyckte.
- Spelarna har hela tiden trott på det jag har sagt, sade Portugals förbundskapten efter 1-0 i EM-finalen mot Frankrike.

Rakt igenom mästerskapet har spelet sett ut på samma sätt: disciplinerat, försiktigt och defensivt. Det är ett fotbollstänk som Fernando Santos har fått kritik för vid flera av hans presskonferenser. Varje gång har han försvarat sitt fotbollstänkande. Inför mötet med Frankrike på Stade de France i Paris sade han:

- Efter finalen vill jag att de (kritikerna) ska säg att vi vann men inte förtjänade det. Då kan jag åka och vara väldigt glad.

Uppskattade stödet

Santos fick som han ville.Portugals strategier skapade på nytt problem för motståndaren, och den här gången resulterade det i en 1-0-seger, efter förlängning, mot Frankrike.

Och nu kan han med ett stort leende åka hem till Portugal och fira den historiska EM-titeln tillsammans med det som har stått bakom laget.

- Det har varit portugisiska fans oavsett var vi har varit någonstans. Deras stöd har verkligen betytt mycket för oss. Det är svårt att säga vad spelarna känner men det här är fantastisk, sade han.

"Fantastisk grupp"

Det var inte bara finalsegern som gjorde Fernando Santos glad. Han var även lycklig över att laget nådde målsättningen som bestämdes redan 2014 i samband med en träningsmatch mot Frankrike på Stade de France.

- Jag har alltid sagt att vi är ett lag. Jag har alltid sagt vad kan åstadkomma men att vi hela tiden måste kämpa mer än våra motståndare, springa mer, vara fokuserade och koncentrerade, sade han.

- Vi har en fantastisk grupp och de har hela tiden trott på mig när jag har sagt att vi kunde vinna.

Se höjdpunkter från finalen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-11 kl 07:47
EM 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER