Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Sex procent (!) av Islands befolkning på plats i Frankrike

Foto: Scanpix

Isländska supportrar har vallfärdat till Frankrike för att uppleva nationens första mästerskap.
- Det finns bara en vuxen person kvar på Island, och han sitter barnvakt, säger Alma Johannsdottir och skrattar.

Islands tilldelade biljetter till Frankrike-EM gick åt i ett nafs när de släpptes. Inte undra på - många vill uppleva önationens första internationella mästerskap på herrsidan.

- Det är en stor ära att vara med. Det är inte ofta ett land med 330 000 invånare får spela mot länder som Portugal, säger Bjorn Thorsson i samband med EM-premiären på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Étienne.

Till de tre gruppspelsmatcherna har 29 000 biljetter sålts till runt 20 000 individer - 6 procent av den isländska befolkningen är med andra ord på plats i Frankrike.

- Alla har sett fram emot det sedan vi kvalificerade oss, säger Linda Denngs som är på mästerskapet tillsammans med sin mamma Alma Johannsdottir.

Hur kan ett så litet land kvalificera sig till EM? Erla Rafnsdottir, själv tidigare landslagsspelare för Island i såväl fotboll som handboll, tror att det beror på islänningarnas ursprung - en kombination av norska vikingar och irländska slavar.

- Norska vikingar och de irländare som inte sprang fort nog från vikingarna - det är så du får bra fotbollsspelare, säger hon.

Publicerad 2016-06-14 kl 21:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons