Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

Sir Alex hyllar Ronaldo: "Den här generationens spelare"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson öser lovord över sin tidigare spelare Cristiano Ronaldo efter portugisens EM-triumf.
- Alla generationer har en speciell spelare, Cristiano är den spelaren just nu, säger Ferguson till Bild.

Cristiano Ronaldo skadade sig i den första halvleken av EM-finalen men satte ändå ett starkt avtryck med sitt intensiva och passionerade engagemang från sidlinjen. Portugisen fick lyfta EM-pokalen och de sorgsna tårarna vid skadan byttes ut mot glädjetårar. En av de som snabbt var framme och gratulerade Ronaldo var hans tidigare manager Sir Alex Ferguson. Den legendariske tränaren är mäkta imponerad av portugisen.

- Han har en otrolig hängivenhet till fotbollen. Cristiano ser fram emot varje träning. Han vill alltid bli bättre, han vill vinna. Han älskar särskilt de stora matcherna, säger Ferguson till tyska Bild.

Ferguson tog den då unge och oslipade Ronaldo till Manchester United från Sporting Lissabon 2003. När han lämnade 2009 var han en av världens absolut största stjärnor.

- Under min tid i Manchester United var Cristiano den spelaren som utvecklades mest. Genom mycket hårt jobb. Han jobbade ständigt på sin skotteknik. Med högern, med vänstern, med sitt huvudspel, hans upphopp, säger Sir Alex.

- Hans prestationsutveckling är otrolig. Och vad som är anmärkningsvärt; med dagens fotboll som är så atletisk och så snabb. Normalt kan toppspelare bara spela i fem eller sex år på den högsta nivån. Han har gjort det i över tio år nu. Det gör honom exceptionell.

- Alla generationer har en speciell spelare, Cristiano är den spelaren just nu.

Se när Ronaldo lyfte EM-bucklan i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-14 kl 12:34
EM 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER