Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

Slutet här för Island och Lagerbäck?

Foto: TT

Beslutet är redan taget. Snart avgör kvartsfinalen mot Frankrike när Lars Lagerbäck lämnar Island. Vid förlust är tiden som förbundskapten över, vid seger väntar nya förberedelser inför semifinalen mot Tyskland.

Mötet på Stade de France i Paris handlar om att vinna eller försvinna - på flera olika sätt. Om Island på nytt lyckas överraska mot en större fotbollsnation fortsätter önationens EM-saga med en semifinal mot Tyskland. Om Frankrike vinner har berättelsen om äventyret i Frankrike fått sin sista punkt.

Samma förutsättningar gäller för Lars Lagerbäck. Seger och han är kvar som förbundskapten. Förlust och han går vidare till andra uppdrag. Alla dessa oklarheter reds ut i kväll.

"Hundraprocentiga"
Fram till att matchen är över finns det dock ingen tanke på vad som väntar. Fokuset handlar om nuet, framtiden funderas det första efter tillställningen har nått sitt slut i Paris.

Och Lagerbäck tror så klart på att Island ska lyckas genomföra ytterligare en taktisk och effektiv duell med ett lag med flera individuellt skickligare spelare.

- Vi är inte klara med turneringen. Vi har påmint spelarna om att vi har gjort fyra bra matcher men att vi har ytterligare som väntar. Vi försöker få dem att hålla fötterna på jorden genom att prata om situationen och lyfta fram detaljer för att få dem att förstå var de befinner sig och att vi måste fortsätta vara hundraprocentiga, säger han.

Island lär kör vidare med samma startelva som i lagets fyra tidigare matcher.

Mittfältsnavet Aron Gunnarssons rygg är inte lika öm längre och han väntas finnas med i händelserna när domaren Björn Kuipers, Nederländerna, visslar igång kvartsfinalen.

I Frankrikes startelva ser det ut att en bli förändring.

Med mittbacken Adil Rami avstängd stoppar förbundskapten Didier Deschamps in debutanten Samuel Umtiti.

- Vi är inte oroliga för förändringarna i backlinjen, säger målvakten Hugo Lloris.

- Vi har stark tro på det vi gör i truppen och det spelar ingen roll vilka som spelar. Vi har stort förtroende för honom. Vi har jobbat inför den här matchen sedan början av den här veckan, så vi är förberedda och den får spela där kommer vara förberedd till 100 procent och redo för uppgiften.

Publicerad 2016-07-03 kl 16:30
EM 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER