Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Sverige tror på seger - men ser Italien som storfavorit: "Kan passa oss"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige ser Italien som stor favorit.
Men tror ändå på skrällseger.
- Det kan passa oss mer än vad Irland gjorde, säger Andreas Granqvist.

Sverige hade till stora delar en kämpig match när det blev 1-1 mot Irland i den första gruppspelsmatchen. Då var Italien desto bättre som besegrade Belgien med 2-0. Nu är de svenska spelarna inställda på en tuff match men hoppas hitta tillbaka till det spelet man hade i playoff mot Danmark för sju månader sedan.

- Italien är storfavoriter. Laget imponerade på mig och slog Belgien med 2-0. Det trodde jag inte. Så det kommer att bli en otroligt tuff match, men det kanske kan passa oss mer än vad Irland gjorde. Om vi tittar tillbaka på matchen mot Danmark så var vi inte favoriter. Då var Danmark bollförande och vi låg otroligt starkt i det defensiva och kunde utnyttja när vi vann boll. Tror att Italien är lite som Danmark spelade med lite mer possession och vill hitta kombinationsspel central. Där ska vi vara starka och vinna bollen. Mot Irland var det mer rakt. Det är något jag tror vi kan ha fördel med mot Italien, säger Andreas Granqvist.

- Det gäller att vi är tajta i början och inte bjuder på något. De har ju tre mittbackar som är från Juventus och som är väldigt samspelta med Buffon bakom. Sedan går de ner i en fembackslinje och ligger väldigt tajt och jobbar hårt för varandra. Vår största möjlighet är när vi vinner boll då vi kan komma runt på kanterna och komma till tidiga inlägg.

Albin Ekdal spelade i Italien i sju år och vet vad som väntar:

- Vi måste spela mer kreativt och ha ett bättre passningsspel för att luckra upp deras försvar som är EM:s mest sammansvetsade. Jag tror att vi kan låta Italien ha lite boll. Det är inte det snabbaste laget. Man är duktiga på att hålla i den men det går inte jättesnabbt så jag tror att om vi ligger rätt i positioner och försvarar oss bra så kan vi kontra, säger han.

- Men om man gör små misstag så är Italien bra på att utnyttja det, så som man gjorde på första målet mot Belgien. Vi måste vara disciplinerade. Starka i mitten och inte låta Italien spela in bollen där. Ligga rätt i positionerna hela tiden och minimera deras chans till anfall. Mot Belgien låg Italien otroligt bra i sitt försvar och i anfallet visste man hur Belgien skulle såras. Det är ett farligt lag där man måste vara vaken hela tiden. 

Hur känns din form?

- Jag känner mig stark. Jag känner mig stark, taggad och hoppas givetvis att få spela, speciellt mot Italien.

Känner du att du är närmare en startelva nu än vad du var innan den första matchen?

- Ja kanske, men jag känner att jag var nära en startplats i första matchen. Det är klart att det kan vara till min fördel att jag har spelat sju år i Italien och känner till liret och många av spelarna. Det bör inte vara till min nackdel i alla fall. 

Publicerad 2016-06-17 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons