Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

SvFF-basen om förslaget med EM utan publik: "Vore att kapitulera för mörka krafter"

Foto: SCANPIX

I går spekulerades det kring att spela EM helt utan publik. Ett förslag som SvFF-basen Karl-Erik Nilsson inte ser särskilt positivt på.
- Det vore att kapitulera för de mörka krafterna, säger han. 

Efter gårdagens attentat i Bryssel så skapades en stor oro i fotbollsvärlden kring EM i sommar. En person som tyckts varit väldigt orolig var Giancarlo Abete, vicepresident på Uefas exekutiva kommiteé som framförde åsikten om att mästerskapet borde spelas utan publik.

- EM 2016 är ett sådant event som vi inte kan skjuta upp eller ställa in. Vi kan inte exkludera möjligheten att matcher kommer att spela bakom stängda dörrar, på samma sätt som vi inte kan stänga ute terrorism, berättade han till radiokanalen Radio 24.

När Fotbollskanalen pratar med SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson så ser han inte så allvarligt på uttalandet.

- Det man ska ha klart för sig är att det här är inte Uefa:s åsikt utan en enskild person som säger detta. Men att spela inför stängda dörrar vore att helt kapitulera. EM är en fotbollsfest, den största i Europa när det gäller fanstillströmning och det ska spelas inför publik, säger han till Fotbollskanalen.

- Det där var förmodlingen en tanke som dök upp igår när man var fylld med den här upprördheten som var efter det som hände i Bryssel. Jag utgår från att EM ska vara en riktig fotbollfest och att man kan garantera säkerheten för alla involverade.

Så det är inget förslag som du rekommenderar?
- Nej, absolut inte. Nu hoppas vi att fotbollen  och idrotten kommer i fokus, annars vore det att kapitulera för de mörka krafterna.

Samtidigt som oron för EM i sommar växer, åker Sveriges landslag idag ner till Turkiet som haft flera oroligheter det senaste året. Karl-Erik Nilsson ska själv flyga tillsammans med laget och är lugn inför resan.

- Vi har haft ständig kontakt med det turkiska fotbollsförbundet och får väldigt bra signaler därifrån. Informationen från deras förbund är att det kommer att vara ett rätt normalt säkerhetsarbete inför matchen, men såklart att det är måna att vi ska känna oss säkra med tanke på att ställt dessa frågor, säger Nilsson.

Har du någon gång under den här veckan tänkt tanken att ställa in den här matchen?
- Nej, men jag tror att det är väldigt viktigt att man ställer de här frågorna och får de här svaren. Då får man klart från ort och ställe på hur de ser på vad som faktiskt hänt. På det sättet så har vi inte varit inne på några djupa diskussioner, men olika personer reagerar på olika sätt. Men jag har full respekt att sådana tankar kan dyka upp, men jag har hela tiden haft nära kontakt med det turkiska fotbollförbundet och känt mig lugn  i det här.

Så du kan ändå lugna ner Albin Ekdals mamma som kände sig orolig när han sa hej då till henne?
- Ja, men jag tror att det är fullt naturligt att alla är det med tanke på hur det ser ut i Europa. Sedan det som hände igår spär också på den allmänna oron, så det har jag all respekt för. Men för min personliga del och de nära kontakt jag haft med mina kollegor så känns det bra. För det är så att hade vi inte känt oss trygga så hade vi inte åkt. 

Publicerad 2016-03-23 kl 10:24

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER