Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Avvikande statistik visar Guidettis effekt

Nästa

Avbryt
Försök igen

Att John Guidetti hade en positiv inverkan på det svenska spelet efter inhoppet förstärks av statistik. Enligt Uefas siffror sprang anfallaren fyra kilometer på 30 minuter - högt över genomsnittet.

John Guidetti hoppade in i den 60:e minuten och bidrog med en ny dimension till det svenska spelet. Att Celta Vigo-anfallaren gjorde avtryck märktes även i statistiken.

Den kanske mest anmärkningsvärda noteringen från matchen är antalet löpta meter. Enligt Uefa, som i videon ovan gjort en statistisk jämförelse mellan Marcus Berg och Guidetti, löpte den sistnämnde totalt 4,08 kilometer på drygt 30 minuter. 

Den siffran blir anmärkningsvärd om man sätter den i förhållande till att genomsnittet i Sverige var nio kilometer. Det ska givetvis has i åtanke att Guidetti kom in med pigga ben - och med taktiska direktiv - men slår man ut anfallarens löpningar på 90 minuter skulle alltså den totala distansen ha nått upp i tolv. 

Löpförhållandet mellan lagen var överlag jämnt: Sverige sprang totalt 101,5 kilometer, jämfört med Irlands 101,8. Men trots att även bollinnehavet var jämnt (53 procent för Sverige) märks en tydlig skillnad i hur lagen hanterade det. Medan Irland totalt slog 279 passningar (70 procent till rädd adress) svarade Sverige för 385 (78 procent till rätt adress), ett tecken på att Irland anföll mer direkt.

Se hela analysen i spelaren ovan.  

Publicerad 2016-06-14 kl 12:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons