TV: Belgien körde över Irland - sätter press på Sverige

Optimala resultatet för Sverige var 0-0.
Det höll i en halvlek – sedan läckte Irland.
Och Belgien tog en övertygande 3-0-seger.
- Matchen mot Sverige blir inte lätt, säger tvåmålsskytten Romelu Lukaku.

Ett mållöst resultat hade gett Sverige fler chanser att sluta tvåa i gruppen. Men eftersom Belgien enkelt vann mot Irland krävs nu vinst för att Sverige ska sluta tvåa i gruppen, och vara säkert på avancemang till åttondelsfinal i EM.

I matchen mellan belgarna, som förlorade öppningsmatchen mot Italien med 0-2, och irländarna så höll de sistnämnda ut i första halvlek. Men efter paus ökade stjärntäta landslaget och misstagen blev för många för Irland.

Direkt i andra 45:an skruvade anfallaren Romelu Lukaku in 1-0 tätt intill stolpen efter passning från Kevin de Bruyne. Utökningsmålet kom kort därefter, högerbacken Thomas Meuniers precisa inlägg nådde Axel Witsel i straffområdet och den omarkerade mittfältaren nickade in 2-0.

Och i den 70:e minuten stängde Lukaku matchen – efter en chansbrytning kom Belgien tre mot en, Eden Hazard passade osjälviskt i sidled när han och Lukaku var fria med målvakten. Och 23-åringen satte sitt andra mål i mästerskapet och sitt andra mål i matchen.

3-0-seger för Belgien, som nu väntar för Sverige i den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Sverige på onsdag.

- Vi vinner lätt, men vi har kvar matchen mot Sverige som inte blir lätt, säger Romelu Lukaku.

Belgiens startelva: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembélé, De Bruyne - Carrasco, Lukaku, Hazard

Irlands startelva: Randolph - Coleman, Clark, O'Shea, Ward -  McCarthy, Whelan, Hendrick, Hoolahan, Brady - Long