TV: Bruno Alves: "Vår kapten gör alltid skillnad"

EM 2021 (herr)

Portugal tog sig vidare till EM-final. Nu hyllar Bruno Alves lagkaptenen Cristiano Ronaldo.
- Alla spelare är viktiga, men vår kapten gör alltid skillnad, säger Alves.

2-0 blev slutresultatet mot Wales i den första semifinalen i EM. Cristiano Ronaldo inledde målskyttet för sitt lag.

Nu hyllas han stort av sin lagkamrat Bruno Alves.

- Cristiano kommer att kämpa för oss i finalen, säger han.

Se intervjun med Alves i spelaren ovan.

Fakta

Portugals EM-facit sedan 1996

EM 1996 i England: Ut i kvartsfinal
Vann sin grupp och fick möta Tjeckien i kvartsfinalen. Där åkte man ut mot tjeckerna som sedan gick hela vägen till final.

EM 2000 i Belgien/Holland: Ut i semifinal
Vann sin grupp efter bland annat en imponerande 3-0 seger mot Tyskland. Slog sedan Turkiet i kvartsfinalen efter två mål av dåvarande anfallsstjärnan Nuno Gomes. Åkte sedan ut i semifinalen mot Frankrike efter att Zinedine Zidane gjort ett golden goal-mål i den 117:e minuten på straff.

Hemma-EM 2004: Förlust i finalen
Vann sin grupp trots förlust i öppningsmatchen mot turneringens slutsegrare Grekland. Slog sedan England på straffar efter en mållös match. Slog sedan Holland i semifinalen, en match där Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet. I finalen var dock Grekland för starka för andra gången i turneringen.

EM 2008 i Schweiz/Österrike: Ut i kvartsfinal
Vann sin grupp före bland annat hemmanationen Schweiz. Åkte sedan ut mot Tyskland i kvartsfinalen.

EM 2012 i Polen/Ukraina: Ut i semifinal
Kom tvåa i gruppen efter Tyskland. Slog sedan Tjeckien i kvartsfinalen efter att Ronaldo gjort matchens enda mål sent i andra halvlek. Åkte därefter ut mot Spanien på straffar i semifinalen efter 120 mållösa minuter. Bruno Alves och Joao Moutinho blev syndabockar i straffläggningen.

Publicerad 2016-07-07 kl 06:47