TV: Drömmål av Payet - frälste Frankrike i premiären

EM 2021 (herr)

Frankrike och Rumänien drabbade samman i EM-premiären under fredagen. Värdnationen vann med 2-1 efter ett sent drömmål av Dimitri Payet.

Direkt var värdnationen Frankrike illa ute. Efter en hörna hamnade bollen hos Florin Andone vid den bortre stolpen, som nickade bara någon meter ifrån mål. Men franske målvakten Hugo Lloris stod för en vass reflexräddning.

Frankrike skulle i sin tur vara ytterst nära ett ledningsmål tio minuter senare. Antoine Griezmann missade ett friläge när han försökte karatesparka bollen. I samma situation fick han tillbaka bollen - och nickade i stolpen från snäv vinkel.

Med dryga halvtimmen spelad slog Dimitri Payet ett hårt inlägg in i Rumäniens straffområde. Där dök Griezmann återigen upp - och slog till på volley. Det stenhårda skottet smet precis utanför stolpen.

Strax efter avspark försökte den franska backlinjen ställa offside. Fällan brast och Bogdan Stancu kunde brösta ned inlägget helt ren framför mål. Stancu volleysköt dock svagt utanför mål.

Det blev Oliver Giroud som gjorde första EM-målet i Frankrike. Anfallaren höll sig starkt framme på ett inlägg när han gick upp i duell med Rumänienmålvakten Ciprian Tatarusanu. EM:s första mål kom i den 58:e minuten.

Rumänien kom dock kvickt tillbaka i matchen när Patrice Evra drog på sig en straff. Fram steg Bogdan Stancu och tryckte in straffkvitteringen - en revansch efter den tidigare frilägesmissen.

Frankrikes Dimitri Payet bombade sedan in 2-1, i den 89:e minuten. Den offensive Premier League-spelaren avancerade med bollen utanför straffområdet och pangade in den i bortre krysset.

Frankrike vann med 2-1.

Frankrikes startelva: Lloris, Sagna, Koscielny, Rami, Evra, Kante, Matuidi, Pogba, Griezmann, Payet, Giroud.

Rumäniens startelva: Tatarusanu, Sapunaru, Grigore, Chiriches, Rat, Hoban, Pintilii, Stanciu, Popa, Stancu, Andone.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.