Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Gudjohnsen om kärleken till England: "Chelsea kommer alltid att vara nummer ett"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter många år i England finns det en speciell plats i Eidur Gudjohnsens hjärta för den engelska fotbollen, och framförallt för Chelsea.
- Det var en tid som jag värderar högt, säger islänningen.

Island har skrällt sig vidare till slutspel i EM och där väntar nu England i åttondelsfinal. Ett speciellt möte för det isländska laget, och i synnerhet för Eidur Gudjohnsen.

- Engelsk fotboll har haft en stor inverkan på isländsk fotboll. Vi känner en stark koppling till engelsk fotboll, säger den rutinerade anfallaren.

På lördagens presskonferens var det ett stort mediauppbåd och många engelska journalister öste frågor över Eidur Gudjohnsen, som spelade i Bolton mellan 1998 och 2000 och gick sedan till Chelsea där han stannade till 2006. Islänningen har även varit på lån i Tottenham och Fulham, och återvände till Bolton 2014-2015.

Efter tiden i England är kärleken för fotbollen i landet stark.

- Det finns två klubbar i England som är mer för mig än bara fotbollsklubbar. Det är Bolton Wanderers och Chelsea. De är inte bara tidigare klubbar, det är klubbar som jag har känslor för. Jag har kärlek till de klubbarna, efter min tid där. Självklart var Chelsea nåt extra. Det var min första erfarenhet av framgång. Det var en tid som jag värderar högt. Chelsea kommer alltid att vara min klubb nummer ett inom fotbollen, säger Gudjohnsen.

Se Gudjohnsen tala om sin kärlek till England i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-25 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons