Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Här ska landslaget ladda för EM-succé

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

PORNICHET. 21 tv-spel med tolv kontroller, ett piano, ostron och champagne.
Bara två spelare som delar rum.
Landslaget har installerat sig i Frankrike.
- Allbäck bestämmer var spelarna ska bo, säger Niklas Bodell.

En man med en spårhund öppnar dörren och går in i hotellet. Där inne möter duon ett gäng med vakter. De ser ut att diskutera något viktigt.

Lobbyn är stor och det finns flera soffor och bord, ett pingisbord, ett biljardbord, och lite längre in två spelkonsoler med 21 spel - bland annat Fifa, NHL, UFC, Star Wars och Amerikansk fotboll - med sammanlagt tolv kontroller, en darttavla med nio pilar, två boule-set, ett piano, två frisbee, böcker, sex kortlekar - och ett 20-tal svenska journalister. Det här är det svenska landslagets hotell under EM och förbundskapten Erik Hamrén, landslagets chef Lasse Richt och säkerhetsansvarige Janne Gustavsson har bjudit in till frukost.

- Välkommen, säger Hamrén och tar i hand.

Efter tal från Hamrén och Richt tog sig hungriga journalister in i matsalen. Frukostbuffén på landslagets hotell innehöll allt från bröd, hemmagjord rispudding, pålägg i massor till ostron och champagne.

Utanför en uteservering, bredvid en pool och på gräsmattan ett stort schackspel och några meter nedanför hotellet en strand och havet.

Efter frukosten är det dags för en rundtur. Först till teorirummet.

- Här kommer Erik att ha genomgångar. Från början var stolarna för dåliga så nu har vi fått in nya stolar och fåtöljer som är bekväma, säger presschef Niklas Bodell innan det är dags att visa ett av spelarnas rum som ligger på den andra våningen, någon viskar att det är Oscar Lewicki som ska få rummet

- Alla spelare har egna rum förutom Andreas Isaksson och Kim Källström som delar boende. "Isak" och Kim har alltid delat rum. Här har de ett lite större rum och lite annorlunda möblering. Annars är alla andra rummen likadana, säger Bodell.

Sängarna är influgna från Sverige för att det ska vara så bekvämt som möjligt, och samtliga går att reglera med hjälp av en fjärrkontroll.

Spelarna bor på plan två och tre, i två olika flyglar. Det finns två sviter i hotellets del som kallas för slottet, men där vill inga spelare bo för att det inte finns någon balkong. I stället får tillfälliga besökare som till exempel ledare sova där.

- Marcus Allbäck (Players Manager) har bra koll på vilka spelare som är kompisar med varandra och vilka som vill bo i närheten av varandra. Så det är han som bestämmer vilka rum spelarna ska bo i, säger Bodell.

Tillbaka på markplan. Förbi hotellets spaanläggning till en av hotellets två träningslokaler.

- Vi har byggt ett eget gym och det blev klart i natt. Alla maskiner och cyklar är med från Stockholm. Sedan finns det ett till gym som fanns här sedan tidigare, men det har vi byggt ut med fler saker. Det ligger intill innepolen som finns i hotellet, säger Bodell och går ut i en lång korridor.

- Det här är också ett arbete som har pågått ett tag. Tre rum med allt material. Det är kläder, västar, bollar, koner och allt det som vi behöver på träningarna. Vi har med oss ett ton kläder. I de här tre rummen finns det även badkar för varmbad eller isbad.

Efter träningarna får spelarna välja om de vill köra rehab på hotellet med isbad eller om de vill sitta en stund på en cykel, men man kan även välja att stanna kvar på träningsanläggningen där det också finns isbad och cyklar.

- Jag kan tänka mig att de flesta väljer att åka tillbaka, säger Bodell.

Intill korridoren med de tre materialrummen finns det en lokal där naprapater, massörer och andra kommer att sköta behandling av spelarna, helt enkelt en väntad yta för ett fotbollslag. Då är nästa rum mer oväntat. Där står två frisörstolar och bänkar med rakartiklar.

- Ett barberarrum, säger Bodell.

- Det kommer några barberare och erbjuder gratis hårklippning och skäggansning.

Tror du att det finns några i truppen som kommer att uppskatta det?
- Ja det gör det, framför allt spelarna med skägg brukar vara noggranna.

Vi går in i nästa rum och är då tillbaka i lobbyn. Spårhunden och vakterna är kvar. Säkerheten ska, enligt Niklas Bodell, vara på högsta nivå och alla förberedelser måste vara klara inom några timmar då spelarna anländer.

Publicerad 2016-06-08 kl 16:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons