TV: Islands EM-saga över - kördes över av Frankrike

EM 2021 (herr)

Lars Lagerbäcks och Islands EM-äventyr är över.
Under söndagen förlorade man med hela 5-2 mot Frankrike i kvartsfinalen.

Kvällen började inte bra för Island. Redan efter tolv minuter slog Blaise Matuidi en djupledsboll över Islands försvar, som Olivier Giroud stack på och blev helt ren. Arsenal-anfallaren sköt också in 1-0 bakom Hannes Halldorsson.

Kort därefter gjorde också Frankrike 2-0. På en hörna nådde stjärnan Paul Pogba högst och nickade sedan in bollen i det bortre hörnet.

Precis innan pausvilan satte Frankrike 3-0. Ett inlägg nickades ner och hamnade till slut hos Dimitri Payet, som från en position vid straffområdeslinjen placerade in bollen i det bortre hörnet. Fransmännen hann även med att göra 4-0 innan paus. Antoine Griezmann frispelades i djupet och stjärnan gjorde inget misstag i friläget - han chippade enkelt in bollen i mål.

Tidigt i den andra halvleken reducerade Island till 4-1. Gylfi Sigurdsson slog in ett inlägg som Kolbeinn Sigthorsson stötte in vid den främre stolpen. Men den lilla strimma hopp som det målet skapade hos islänningarna försvann snabbt. Bara någon minut senare nickade Olivier Giroud in ett inlägg till 5-1.

I den 84:e minuten nickade Birkir Bjarnason in 5-2 och snyggade till siffrorna något.

Matchen slutade 5-2 och nu väntar semifinal mot Tyskland för värdnationen Frankrike. För Islands del var det här Lars Lagerbäcks sista match som ansvarig för landslaget.

- Frankrike förtjänade segern, men vi är väldigt stolta, säger Gylfi Sigurdsson efter matchen.

Frankrikes startelva: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud

Islands startelva: Halldorsson; B Saevarsson, Arnason, R Sigurdsson, A Skulason; Gudmundsson, A Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason; Sigthorsson, Bodvarsson