Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Källström om att spela med Ekdal: "Brukar komma lite längre fram i banan"

Nästa

Avbryt
Försök igen

TOULOUSE. Oscar Lewicki startade mot Irland.
Men mot Italien får Albin Ekdal spela, erfar Fotbollskanalen.
- Albin brukar komma lite längre fram i banan, säger Kim Källström.

När Sverige tog sig till EM efter playoff-seger mot Danmark startade Oscar Lewicki tillsammans med Kim Källström och så såg det även ut i den första gruppspelsmatchen som slutade 1-1 mot Irland. Men enligt uppgift till Fotbollskanalen får Lewicki sitta på bänken mot Italien och då kommer Albin Ekdal in.

- Albin och Oscar är ganska olika som spelare. Albin är duktig på att ta fram bollen och komma in i boxen. Han brukar komma lite längre fram i banan, men sedan är det lite beroende på vilka vi möter och hur matchbilden ser ut, säger Källström till Fotbollskanalen.

- Men själva arbetsfördelningen är ju alltid samma mellan två centrala mittfältare och det gäller att hitta en bra balans mellan oss och med hjälp av våra yttrar. Det är även viktigt mellan oss och våra mittbackar att vi har bra kommunikation. Men det är två mycket kompetenta spelare så det har funkat bra med båda. 

Albin Ekdal har spelat i den italienska ligan i sju år och innan onsdagens träning pratade han om att det kan vara en fördel.

- Det är klart att det kan vara till min fördel att jag har spelat sju år i Italien och känner till liret och många av spelarna. Det bör inte vara till min nackdel i alla fall, sa han då.

Publicerad 2016-06-16 kl 22:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons