Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Lagerbäck om Hodgsons betydelse: "En inspiratör för mig"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Bob Houghton och Roy Hodgson influerade svensk fotboll i grunden på 1970-talet. Lars Lagerbäck tackar engelsmännen för deras gärning.
- Du hade nog varit korkad om du inte anpassade dig till det sättet att arbeta, säger Islands förbundskapten.

När Bob Hougton och Roy Hodgson klev in i svensk fotboll på 1970-talet förändrades den i grunden. Den så kallade "engelska skolan" satte influenser som lever kvar än i dag, och en av de som tagit inspiration är Lars Lagerbäck.

- Bob och Roy inspirerade mig självklart. Det såg ut och var också väldigt logiskt så du hade nog varit korkad om du inte anpassade dig till det sättet att arbeta. De betydde mycket på 70-talet. Sedan har det såklart ändrats under åren, säger den isländska förbundskaptenen.

- Roy har definitivt varit både en god vän för mig och en inspiratör i mitt tränarjobb.

Nu möts Hodgson och Lagerbäck i åttondelsfinal i EM på måndag, när England möter Island. Länderna har aldrig tidigare ställts mot varandra i tävlingssammanhang. Men Lagerbäck har många minnen av att möta England från sin tid som svensk förbundskapten. Bland annat så var hans första tävlingsmatch med Sverige mot England i kvalet till EM 2000. En match som Sverige vände och vann efter Alan Shearers tidiga ledningsmål.

- Självklart ett speciellt minne, säger Lagerbäck.

Publicerad 2016-06-25 kl 09:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons