Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Lagerbäck: "Vi har inte visat allt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var ingen överdriven reaktion från Lars Lagerbäck när slutsignalen ljöd. Den svenske tränaren visade inte mycket mer än ett litet leende. 
- Men det var ren glädje, erkänner han.  

Island lyckades med det omöjliga. För med 320 000 invånare ska det väl inte vara möjligt att slå självaste England i en åttondelsfinal i EM?

- Vi vinner, om jag ska säga det på ett enkelt sätt, för vår laginsats. Vi gjorde det verkligen bra i defensiven. Det var välorganiserat, alla gjorde sitt jobb, läste spelet. De använde huvudet och sprang. Allt var på plats där, säger Lagerbäck.

- För mig handlar fotboll om att vinna. Fotboll handlar om att inte släppa in mål. Jag tror att det här laget har visat vad de kan vara. Spelarna var riktigt bra.

Men även om det här isländska laget verkar kunna gå hur långt som helst så håller fortfarande Lagerbäck huvudet kallt inför vad som komma skall. I kvartsfinalen väntar nämligen ingen mindre än värdnationen Frankrike.

- För mig är det en större match. För det första är vi i kvartsfinal, för det andra spelar vi mot hemmanationen, säger Lagerbäck.

- Det är så klart större än att spela mot England, och det kanske jag är ensam om att tycka i laget. Men jag ska försöka få dem att förstå att det är större och viktigare så att vi är lite bättre när vi väl är på plats i Paris.

Roy Hodgson meddelade strax efter slutsignal att han avgår som engelsk förbundskapten. Ett besked som Lagerbäck berörs av.

- Det är inget lätt jobb, att vara tränare. Det är delvis tack vare Bob Houghton och Roy Hodgson att jag sitter här, jag har väldigt mycket respekt för dem båda. 

Den svenske tränaren, som lär bli hyllad som en gud på den nordiska ön framöver, tycker ändå att Island i slutändan var den rättmätiga segraren.

- Vi skapade många chanser, så jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger Lars Lagerbäck.

Se presskonferensen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-28 kl 07:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons