TV: Polen fick inte hål på Nordirland - då slog Milik till

EM 2021 (herr)

Polen gjorde 33 mål under kvalspelet - mest av alla - men mot Nordirland gick det trögare. Till slut klev anfallaren Milik fram och blev polsk matchhjälte efter att ha tryckt in enda målet. Matchen slutade 1-0 till Polen.

Polen var kvalets målfarligaste lag - 33 gjorda mål - och Nordirland EM-debuterar. Polen får ses som favorit när första matchen i grupp C ska spelas.

I en väldigt händelös match dröjde det ett tag innan den första riktiga målchansen. Då, i mitten av första halvlek, tog Arkadiusz Milik med sig bollen i straffområdet för att till slut svagt skjuta bollen högt över mål.

I den 38:e minuten fick Nordirlands Kyle Lafferty bollen skjuten på sig i straffområdet i vad som såg ut att ta på armen. En svårbedömd situation som inte renderade i någon straff.

Milik skulle stå för en bättre prestation fem minuter efter paus när anfallaren sköt iväg ett skott som smet under Craig Cathcarts ben och in bredvid Michael McGovern. 1-0 till Polen.

Nordirland fick en god chans till kvittering när inbytte Washington ryckte ifrån Polenförsvaret och löpte hela den offensiva planhalvan. Szczesny var dock kvickt ute och avvärjde situationen när Washington fick en lite för tung sistatouch.

Miliks mål blev matchens enda - Polen vann med 1-0.

- Det var ett mycket tätt försvar i första halvlek, de försvarade bara från någon meter från mål. I andra blev det bättre, sade matchens målgörare Milik efter matchen.

Polens startelva: Polens startelva: Szczęsny - Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk - Błaszczykowski, Krychowiak, Mączyński, Kapustka - Milik, Lewandowski

Nordirlands startelva: McGovern - Cathcart, Evans, McAuley, Ferguson - Ferguson, Baird, Davis, Norwood, McNair - Lafferty