TV: Polen vidare - får möta Schweiz i åttondelsfinalen

EM 2021 (herr)

Polen besegrade Ukraina med 1-0 och är därmed vidare till åttondelsfinal i EM.

Efter en mållös första halvlek satte Jakub Błaszczykowski 1-0 till Polen i inledningen av den andra halvleken. Fiorentina-mittfältaren vände in i straffområdet och placerade in bollen i nät i det bortre hörnet.

Błaszczykowski har varit väldigt viktig för Polen i EM. Han har legat bakom fyra av de fem gjorda målen. Han har gjort två mål och två assist.

Polen höll ut efter ledningsmålet och vann med 1-0. Därmed slutar laget tvåa i grupp C. Nu får de möta Schweiz i åttondelsfinalen.

Ukrainas startelva: Pyatov - Khacheridi, Kucher, Fedetskiy, Butko – Yarmolenko, Rotan, Stepanenko, Konoplyanka – Zinchenko, Zozulya

Polens startelva: Fabianski; Pazdan, Glik, Jedrzejczyk, Cionek; Zielenski, Jodlowiec, Krychowiak, Kapustka; Lewandowski, Milik