TV: Portugal i EM-final - avgjorde under tre magiska minuter

EM 2021 (herr)

Portugal är i EM-final.
Cristiano Ronaldo och Nani såg till att laget besegrade Wales med 2-0.
- Vi har inte vunnit någonting, som jag sa för några dagar sen. Men nu kan drömmen bli verklighet, säger Ronaldo.

Ingen Pepe i startelvan. Portugal klarade sig utmärkt ändå. Efter en mållös första halvlek avgjorde de semifinalen mot Wales under ett par magiska minuter strax efter paus.

I matchminut 50 nådde Cristiano Ronaldo högst på ett Raphael Guerrerio-inlägg och nickade vackert in 1-0. Målet var hans nionde i EM-sammanhang. Därmed tangerade han det målrekord Michel Platini har haft sedan 1984.

Bara tre minuter senare utökande Portugal ledningen. Ronaldo avslutade från en position utanför straffområdet och Nani styrde bollen förbi Wayne Hennessey. 2-0.

Efter målet backade Portugal hem och bevakade sin ledning. Wales skakade fram ett par reduceringschanser, Bale med ett fräsande långskott bland annat, men de kom aldrig riktigt nära.

Portugal vann sin första match i EM efter ordinarie tid och är klart för EM-final. Där väntar antingen Frankrike eller Tyskland.