Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2016

TV: Ronaldo: "Frankrike är favoriter"

Foto: Uefa

Försök igen

EM-final: Portugal mot Frankrike.
Då lägger Cristiano Ronaldo över favoritskapet på hemmanationen.
- Fördel att spela hemma, säger han. 

EM i Frankrike går mot sitt slut. En match återstår: Finalen på Stade de France mellan värdlandet Frankrike och EM finalisten från 2004 Portugal.

Portugal har gått genom hela mästerskapet utan att förlora. Trots det digra facitet lägger landets superstjärna Cristiano Ronaldo över favoritskapet på Les Bleus.

- Frankrike är ett fantastiskt lag. De spelar bra och de är enligt mig lite av favoriterna eftersom de spelar på hemmaplan och det kommer att bli en fördel för dem. Hela nationen kommer att stötta dem, säger han. 

Cristiano Ronaldo var själv med och förlorade EM-finalen i Portugals hemma-EM 2004 mot den osannolika uppstickaren Grekland med 0-1.

Ronaldo har vunnit allt en fotbollsspelare kan tänka sig. Förutom en stor titel med sitt hemland.

- Det skulle betyda mycket det är något jag alltid har drömt om att vinna.Jag har vunnit allt som går att vinna individuellt och i de klubblag som jag varit i. Så det skulle vara en stor milstolpe att vinna något med Portugal, säger han.

Och det är också en segerviss Ronaldo som kommer att beträda ett fullsatt Stade de France på söndag – men framhåller också en finals lynnighet.

- Det är en final och allt kan hända. Vi är i alla fall förberedda och det ska vi vara och vi ska bli svåra att slå. Det har vi varit genom hela mästerskapet och jag hoppas att Frankrike inte ska slå oss heller. Det ska bli en tuff match för båda parter.

- Jag tror att på söndag blir första gången Portugal vinner en stor titel.

Finalen visas i TV4 och sändningen startar klockan 19.30.

Se intervjun med Ronaldo i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-07-09 kl 10:52
EM 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER