Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Roy på presskonferensen: "Vet inte vad jag gör här"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Direkt efter fiaskot mot Island avgick Roy Hodgson som engelsk förbundskapten. Ändå fanns han med när England höll presskonferens under tisdagen.
- Jag vet inte vad jag gör här, konstaterade han själv.

2-1-förlusten mot Island blev Roy Hodgsons sista framträdande som engelsk förbundskapten. 68-åringen avgick direkt efter matchen.

Trots det fanns han med när England höll presskonferens under tisdagseftermiddagen. Han själv visste inte varför.

- Jag vet inte riktigt vad jag gör här. Jag känner att jag sa allt jag behövde säga i går. Jag är inte Englands förbundskapten mer, men antar att någon måste sitta här och ta konsekvenserna som kommer med en förlust, konstaterade han.

- Inget under de första tre matcherna gav mig indikationer på att vi skulle spela så dåligt som vi gjorde i går. Men fotbollsmatcher är enstaka händelser. Jag återhämtar mig fortfarande. Jag känner mig väldigt skör. Det var ingen bra kväll för någon då vi ville göra det bra. Vi trodde att vi kunde gå längre än kvartsfinal, men nu åker vi hem som förlorare.

Hodgson kommenterade också Sky Sports uppgifter om att flera spelare ska ha tappat förtroendet för honom redan innan förlusten mot Island.

-  Om det är sant höll de det vädligt dolt. Matchen mot Slovakien dominerade vi från start till mål. Det enda problemet var att vi inte lyckades ta chanserna, säger han.

Med på presskonferensen fanns också Martin Glenn från det engelska fotbollförbundet. Dels för att svara på frågor om Hodgsons ersättare.

- Vi letar efter den bästa personen för jobbet. Jag utesluter inte icke-engelska tränare, men det är för tidigt att prata om namn. Vi leter efter den bästa personen, inte bara den bästa engelsmannen.

Han tackade också Roy för hans tid vid det engelska rodret.

Han har byggt ett mycket starkare lag än den han ärvde fyra år sedan.

Se delar av presskonferensen i spelaren ovan.

Englands mästerskapsfacit från 1996

Hemma-EM 1996: Ut i semifinal på straffar
Vann gruppen före Holland, Skottland och Schweiz. Slog sedan Spanien i kvartsfinalen men åkte sedan ut på straffar mot Tyskland i semifinal.

VM i Frankrike 1998: Ut i åttondelsfinal på straffar
Kom tvåa i gruppen bakom Rumänien. Fick sedan möta Argentina i åttondelsfinalen. Matchen blev en klassiker där England förlorade på straffar. Michael Owen slog igenom med ett fantastiskt mål och David Beckham blev utvisad efter att ha sparkat Diego Simeone.

EM i Belgien/Holland 2000: Ut i gruppspelet
Åkte ut redan i gruppspelet efter förluster mot Portugal och Rumänien.

VM i Japan/Sydkorea 2002: Ut i kvartsfinal
Kom tvåa i gruppen efter Sverige på grund av färre gjorde mål. Slog sedan Danmark i åttondelsfinalen men åkte ut i kvatsfinal mot turneringens vinnare Brasilien. Ronaldinho avgjorde matchen med en klassisk frispark från långt avstånd.

EM i Portugal 2004: Ut i kvartsfinal på straffar
Förlorade första matchen mot Frankrike men gick ändå vidare som tvåa i gruppen. Åkte sedan ut mot värdnationen Portugal på straffar efter 2-2 vid full tid och förlängning. David Beckham och Darius Vassell missade sina straffar.

VM i Tyskland 2006: Ut i kvatsfinal på straffar
Vann gruppen före bland annat Sverige. Slog sedan Ecuador i åttondelsfinalen efter ett frisparksmål av David Beckham. Åkte sedan ännu en gång ut på straffar mot Portugal efter att Wayne Rooney blivit utvisad.

EM i Schweiz/Österrike 2008
Lyckades inte kvalificera sig till mästerskapet.

VM i Sydafrika 2010: Ut i åttondelsfinal
Kom tvåa i gruppen efter USA. Fick sedan stryk med 4-1 mot Tyskland i åttondelsfinalen efter att Lampard fått ett mål underkänt trots att bollen definitivt var över linjen.

EM i Ukraina/Polen 2012: Ut i kvartsfinal på straffar
Vann gruppen före Frankrike, Sverige och värdnationen Ukraina. Åkte sedan ut på straffar mot Italien efter 0-0 efter full tid och förlängning.

VM i Brasilien 2014: Ut i gruppspelet
Åkte ut redan i gruppspelet efter förluster mot Uruguay och Italien.

EM i Frankrike 2016: Ut i åttondelsfinal
Bara tvåa i gruppen efter två kryss och en vinst. En åttondelsfinalmotståndare som på förhand såg tacksam ut, men det blev förlust mot Island. Ett fiasko för England.

Publicerad 2016-06-28 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons