Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Så ska Sverige spöa Belgien: "Sabotera deras sätt att spela fotboll"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige mot världstvåan Belgien. Så ska de överraska.
- Vi ska försöka sabotera deras sätt att spela fotboll, säger Oscar Hiljemark.

På onsdag väntar sista gruppspelsmatchen för Sverige och sista chansen att kunna ta sig vidare till åttondelsfinal. Det gör de mot världstvåan Belgien, som nu senast betvingade Irland med 3-0.

Oscar Hiljemark, som inte fått någon minut på planen under EM, har sin klara bild över hur de ska såra de stjärnspäckade belgarna.

- Det är ett tufft lag. Men de är inte lika strukturerade defensivt som Italien, fast att de har spets framåt. Det ska vi kunna utnyttja, säger Palermomittfältaren och klurar vidare:

- Vi ska försöka sabotera deras sätt att spela fotboll på, komma in tätt och inte ge dem för mycket fart och försöka få ner dem i ett lägre tempo. Då är de lite mer begränsade.

Det har som sagt inte blivit några EM-minuter för den strävsamme mittfältaren ännu, vilket han medger har gjort honom en aning frustrerad. 

- Det är en viss frustration, man är nästan mer nervös när man sitter på bänken än när man är på planen och kan vara med och påverka. Men jag är i bra form. Skulle chansen komma så skulle jag göra mitt yttersta. 

Se hela intervjun med Hiljemark i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-20 kl 11:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons