TV: Tufan med kalasträff - Turkiet tog sista chansen

EM 2021 (herr)

Turkiet vann sin sista gruppspelsmatch mot Tjeckien med 2-0.

Det tog tio minuter sedan hade Turkiet fått precis den start de ville ha. Turan spelade bollen till Mor som från sin position ute till höger hittade fram till Yilmaz som på halvvolley kunde sätta bollen bakom Cech i det tjeckiska målet.

Drygt fem minuter senare var Tjeckien nära att kvittera när Sivok efter en hörna i en rörig situation vid bortre stolpen hade en nick i stolpen.

I den andra halvleken utökade Turkiet sin ledning. Ozan Tufan fick bollen i straffområdet och pangade upp den i närmaste hörnet, upp mot nättaket. Ett mål som såg ut att vara offside.

Turkiet höll ut och vann med 2-0. Därmed grep de sista halmstrået efter två inledande förluster. Nu får de hoppas på att tre poäng och en målskillnad på minus två räcker för att gå vidare.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Tjeckiens startelva: Cech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil - Pavelka, Darida, Plasil - Dockal, Necid, Krejci

Turkiets startelva: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Köybasi - Tufan, Turan, Inan - Mor, Yilmaz, Sen