TV: Wales vann gruppen - Bale satte tredje EM-målet

EM 2021 (herr)

Wales besegrade Ryssland med 3-0 och vann därmed grupp B eftersom England kryssade mot Slovakien.
Gareth Bale nätade mot Ryssland och har nu gjort tre mål i EM.

Wales fick en drömstart på matchen. Ryssland slog en passning i gapet på Wales försvar, och bollen hamnade hos Joe Allen. Han hittade fram med en djupledspassning till Aaron Ramsey, som blev fri och chippade in 1-0 till Wales redan i den den elfte minuten.

Kort därefter satte Neil Taylor 2-0 till Wales. Ryssland tappade boll på offensiv planhalva och i en kontring hamnade bollen hos en fri Taylor efter en hemåtpass, som var menat att vara en brytning, från ryskt håll. Akinfejev räddade Taylors första skott, men returen gick ut till Wales nummer tre som enkelt rullade in 2-0 i nätet.

Wales skapade en hel del andra chanser i den första halvleken, men lyckades inte göra fler mål än två under de första 45 minuterna.

I den 67:e minuten satte Wales store stjärna Gareth Bale spiken i kistan. Då petade han in 3-0 efter att ha blivit frispelad inne i straffområdet av Aaron Ramsey.

Därefter höll Wales ut och vann matchen med 3-0. Därmed vinner Wales sin grupp, en poäng före England och två poäng före Slovakien. De två sistnämnda lagen kryssade under måndagen.

- Efter en sådan här turnering måste någon annan leda laget, säger Slutskij efter matchen.

Rysslands startelva: Akinfejev - Smolnikov, V. Berezutskij, Ignasjevitj, D. Kombarov - Mamajev, Glusjakov - Smolov, Sjirokov, Kokorin - Dzjuba

Wales startelva: Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley, Ramsey - Bale, Vokes