Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

TV: Zengins segerrecept: "Inte spela defensivt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

SAINT-NAZAIRE. Belgien har en vass offensiv.
Sveriges vapen mot det, enligt Erkan Zengin?
- Inte spela defensivt, säger han.

Belgien imponerade mot Irland och vann med 3-0. Det som stack ut mest var lagets offensiv där man kontrade in flera mål. Men ändå vill inte Erkan Zengin fokusera på att ligga tätt och ha ett starkt försvar. Mittfältaren vet hur man ska förhindra motståndarlagets skickliga anfallsspel.

- Det jag har sett och förstått är att man inte ska spela defensivt mot Belgien. Det vill Belgien att man ska. Man ska bara köra. Poff, hela vägen. Pressar man högt så tar man bollen, säger han.

- Det kommer inte att vara mycket defensivt. Så om Belgien kör offensivt så ska vi också attackera. Om man backar hem så kör Belgien över oss.

Hur ser du på Belgien?
- Belgien är ett riktigt bra lag. De kom igång och när Belgien kommer igång så kör dom över laget dom möter. Belgien är riktigt bra och kan gå riktigt långt, säger han.

- Det viktigaste som finns inom fotbollen är att göra bort sin gubbe och Belgien är riktigt bra på det. Om du gör bort din gubbe så har du chans att göra mål också. Och alla deras elva spelare är duktiga på det. Så Belgien är fantastiska.

Men vad är vapnet mot Belgien?
- Det är att göra exakt samma sak. Inte som Irland med långbollar och backa hem. Det går inte. Belgien kommer släppa in något någonstans.

Hur ser du på att Belgien har ett så namnstarkt lag?
- Belgien har världsstjärnor och alla är på topp när de får bollen. De kan göra bort vilken gubbe som helst, så Belgien har ju en sådan fördel också. Men vi är också starka. När vi vill, jobbar som ett lag och kör offensivt är vi fantastiska.

Publicerad 2016-06-19 kl 19:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons