Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2016

Uefas ultimatum: Ryssland kastas ut vid fler läktarbråk

Ryssland straffas med böter på 150 000 euro och en villkorlig dom om diskvalifikation för oroligheterna i samband med matchen mot England, meddelar Uefa. 

Det ryska fotbollsförbundet straffas för läktaroroligheter samt för supportrars användande av pyroteknik och rasistiskt beteende i samband med stökigheterna efter matchen mot England, då en sektion med ryska fans till synes stormade en engelsk.

Skulle ytterligare bråk uppstå under mästerskapet kommer domen att verkställas och Ryssland kastas ut från mästerskapet, skriver Uefa. Den villkorliga domen gäller turneringen ut. 

Domen gäller bara för incidenterna inne på arenan i Marseille och behandlar inte de bråk som utbröt både före och efter matchen mellan England och Ryssland, där 35 personer skadades, varav fyra allvarligt. 

I en tidigare skrivelse har Uefa även hotat med att vidta liknande åtgärder mot det engelska fotbollsförbundet om bråk skulle uppstå igen.

"Uefas exekutiva kommité kommer inte att tveka med att vidta åtgärder mot det engelska och ryska fotbollsförbundet, inklusive en potentiell diskvalifikation av deras respektive lag, om våld skulle uppstå igen", skrev Uefa då.

Publicerad 2016-06-14 kl 12:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons