Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här är elvan Sundhage öppnar för - hintar om Schelin som ytter

Sverige (dam)

DEVENTER. Magdalena Eriksson som vänsterback, Lotta Schelin som ytter och Stina Blackstenius som anfallare.
De förändringarna öppnar Pia Sundhage för inför fredagens match mot Ryssland.
- Spelarna har fått elvan, säger Sundhage.

3:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under torsdagens presskonferens, inför fredagens match mot Ryssland, bekräftade Sveriges förbundskapten Pia Sundhage att hon har bestämt sig angående den svenska startelvan och att hon har gett den till sina spelare.

- Startelvan har spelarna fått, men inte hela taktiksnacket, säger Sundhage.

Yttermittfältaren Olivia Schough ådrog sig en lårkaka mot Tyskland i måndags men hon är redo för spel mot Ryssland, enligt Sundhage.

- Olivia tränade hela träningen i dag och är fit for fight.

I övrigt öppnade Sundhage för att spela med den startelva som laget testade under onsdagens öppna träning. Då var Magdalena Eriksson vänsterback istället för Jonna Andersson, Lotta Schelin var förflyttad till högerkanten och Stina Blackstenius spelade i anfallet tillsammans med Fridolina Rolfö. Utanför den elvan var tidigare nämnda Olivia Schough.

ANNONS

- Med så många bra spelare som vi har hoppas jag att vi får användning av de flesta, kanske rent av alla. Med tanke på att vi gärna vill spela många matcher. Jag vill gärna att understryka att startelvan är en sak, men tittar man på matchen mot Tyskland till exempel tycker jag Stina Blackstenius inhopp förändrar en hel del, tack vare att Fridolina Rolfö spelade de första minuterna. Samma sak gäller med Elin Rubensson och "Magda" (Magdalena Eriksson). Det var inte menat att hon (Eriksson) skulle hoppa in, men eftersom Jonna fick lite känningar så... Där finns ju ett hot med våra hörnor, det är väldigt spännande med "Magdas" fina vänsterfot på stillaliggande boll. Den kommer ni få se förr eller senare, men hur länge eller ofta återstår att se. Sen är "Magda" väldigt bra på huvudet, framför allt defensivt, säger Pia Sundhage.

ANNONS

Sundhage kan tänka sig att spela sin anfallsstjärna Lotta Schelin på en kant.

- Om Lotta skulle spela på en kant så är hon fortfarande lika snabb och då blir spelvändningarna väldigt viktigt. Den andra delen man får om man spelar Lotta där är ju en annan forward. Från första början har vi sagt att vi har en uppsjö av bra forwards, då får vi i så fall möjlighet att spela med ett annat forwardspar.

Vidare bekräftade förbundskaptenen att Lotta Schelin kommer att starta mot Ryssland, men Sundhage vill inte säga om det är som anfallare eller yttermittfältare.

Möjlig svensk startelva mot Ryssland: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson - Lotta Schelin, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani - Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius

ANNONS
Publicerad 2017-07-20 kl 16:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto