Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Här är Sveriges potentiella premiärelva: ”Men dippar någon så…”

Foto: Bildbyrån

ARNHEM. Sveriges startelva i EM-premiären ser relativt spikad ut.
Under torsdagen tränade blågult med den potentiella elvan.
- Vi formerar laget på träningen utifrån en tanke om startelvan, säger Lilie Persson till Fotbollskanalen.

I de tre uppladdningsmatcherna inför EM, mot USA, Skottland och Mexiko, har en trolig svensk startelva i EM-premiären mot Tyskland utkristalliserat sig. Just den elvan tränade Sverige med under torsdagens träning, fyra dagar innan mästerskapets första blågula match.

Målvakterna Hedvig Lindahl och Hilda Carlén turades om att stå i den förväntade ”startelvan”, men veteranen Lindahl är given förstemålvakt i det här landslaget. Utespelarna som fick chansen att spela ihop i det laget är:

Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Olivia Schough - Lotta Schelin, Fridolina Rolfö

Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson bekräftar att det mycket väl kan bli den väntade elvan som startar mot Tyskland.

- Det är det som är så häftigt, det är klart att det är troligt att det blir så men fortfarande kan allt hända. Dels ska spelarna vara friska men det är också så att om vi känner att någon börjar dippa alldeles för mycket så är det klart att vi kommer börja resonera. Men just nu känns det som att alla 23 spelare är inne i ett jävla flow. Men man behöver inte ha sett allt för många fotbollsmatcher för att tro att det är startelvan, säger Persson.

Hur långt fram i tankarna är du och Pia (Sundhage, förbundskapten) om startelvan, pratar ni mycket om den?

- Inte så mycket. Vi pratar om smådetaljer i Tysklands spel och vi pratar med individuella spelare. Men det är inte så att vi suttit ner och sagt: ”Det här är startelvan”. Men vi formerar ju laget på träningen utifrån en sådan tanke, så klart.

I ”reservlaget” under träningen såg elvan ut som följande:

Emelie Lundberg - Elin Rubensson, Emma Berglund, Magdalena Eriksson, Hanna Glas - Mimmi Larsson, Hanna Folkesson, Josefin Johansson, Julia Spetsmark - Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund

Noteras bör att Sverige tränade med andra uppställningar under onsdagen. Då var den troliga startelvan uppdelad och bland annat spelade Lotta Schelin och Stina Blackstenius ihop i anfallet i ena laget.

Publicerad 2017-07-13 kl 14:21

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER