Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
48v

Klart: Här är Sundhages svenska EM-trupp

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Pia Sundhage har gjort sina val.
På tisdagen tog förbundskaptenen ut sin trupp till sommarens EM-slutspel – där Julia Spetsmark får ses som den största skrällen.
- Hon har vad vi kallar för ”internationella egenskaper”, säger förbundskapten Pia Sundhage.

En repris på OS-finalen väntar då Sverige kliver in i EM-slutspelet den 17 juli på Rat Verlegh Stadion i Breda, Holland. Då ställs nämligen Sverige återigen mot Tyskland i en rejäl värdemätare direkt.

På tisdagen presenterade Pia Sundhage sin sista trupp som förbundskapten. Laget, som även ställs mot Ryssland och Italien i gruppspelet, består av många välkända ansikten såsom Caroline Seger, Kosovare Asllani, Nilla Fischer, Lotta Schelin – men även flera som inte har samma landslagsrutin.

Julia Spetsmark, som får klassas som en av truppens skrällar, kom med. Spetsmark, till vardags i Örebro, har noterats blott för två A-landskamper.

- Hon har vad vi kallar för ”internationella egenskaper”. Hon kan använda både höger och vänster fot och har bra fysik. Det går fort, och vi tycker att det håller internationell klass utifrån det vi har sett under den senaste samlingen, säger förbundskapten Pia Sundhage i samband med trupputtagningen.

En av de som många väntade sig skulle vara med var Lina Hurtig, som var uttagen i den senaste landslagstruppen men som då tvingades lämna återbud på grund av en fotskada. Det är just fotskadan som stoppar Hurtig även denna gång.

- Lina Hurtig är inte 100 procent frisk, tyvärr. Det är en bra fotbollsspelare, men vi har lärt av 2015 och har försökt undvika spelare som inte är 100 procent. I det här fallet är det Linas fot som sätter stopp för henne, säger Sundhage. 

Elin Rubensson, som även hon har dragits med skadeskavanker, finns dock med i truppen. 

- Hon gör rehab och rapporterar till vårt medicinska team. Hon kommer vara helt 100 procent, även om hon missade två landskamper här. Men i gengäld får hon i lugn och ro se till att hon blir 100 procent. Hon kommer vara frisk när det smäller mot Mexiko. 

Inte minst på forwardssidan är det tuff konkurrens, menar assisterande förbundskapten Lilie Persson. 

- Det är alltid tufft när man tar ut en landslagstrupp, för det är många saker att ta hänsyn till. Forwardssidan har varit stark under flera år nu i landslagssammanhang, så det är hård konkurrens, säger Persson.

Inför EM spelar Sverige ett genrep mot Mexiko i Falkenberg 8 juli. Mästerskapet börjar sedan 17 juli för Sverige, där man ställs mot Tyskland i den första gruppspelsmatchen. I Sveriges grupp finns även Italien och Ryssland.

I klippet ser ni Pia Sundhage kommentera uttagningen av Julia Spetsmark.

Hela den svenska truppen:

Målvakter:

Hilda Carlén
Hedvig Lindahl
Emelie Lundberg

Försvarare: 

Jonna Andersson
Linda Sembrant
Emma Berglund
Nilla Fischer
Magdalena Eriksson
Jessica Samuelsson
Hanna Glas

Mittfältare/Anfallare:

Lisa Dahlkvist
Lotta Schelin
Kosovare Asllani
Julia Spetsmark
Stina Blackstenius
Josefin Johansson
Hanna Folkesson
Caroline Seger
Fridolina Rolfö
Pauline Hammarlund
Mimmi Larsson
Olivia Schough
Elin Rubensson

Publicerad 2017-06-20 kl 21:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER