Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
49v

Möjligt terrorhot mot fotbolls-EM: "Tar det på fullaste allvar"

Foto: Bildbyrån.

Ett möjligt terrorhot från IS har framförts mot fotbolls-EM.
Det hävdar Nederländernas antiterrororganisation NCTV.
- Vi får hoppas att det inte är någonting, säger svenska landslagets säkerhetsansvarige Per Samuelsson till TT.

I helgen sparkar fotbolls-EM i Nederländerna igång. Sverige spelar sin första match mot Tyskland på måndag och under tisdagen landade den svenska truppen i Amsterdam.

- Jag tror vi alla tänker på medalj, det finns nog inget annat med tanke på den konkurrenskraftiga grupp vi har och det vi presterat tidigare, sa anfallsstjärnan Lotta Schelin.

Men premiäromgången skakas nu av ett möjligt terrorhot. Hotet ska ha framförts i ett chattforum som terrororganisationen IS använder sig av och det hela utreds nu av NCTV, Nederländernas antiterrororganisation.

- Vi får utvärdera hur hotet är och hoppas att det inte berör oss och inte heller turneringen. Eftersom det är ett sådant skarpt hot så får man hoppas att det inte är någonting, men den holländska polisen tar det på fullaste allvar säger svenska landslagets säkerhetsansvarige Per Samuelsson till TT.

- Det är en hotbild mot alla sådana här event. Men den holländska polisen har full koll på allting, det är jag säker på. Jag är inte det minsta orolig, säger han.

Enligt den holländska tidningen De Telegraaf ska meddelandet som upptäckts ha gett instruktioner om att utföra dådet under mötet mellan England och Skottland.

Publicerad 2017-07-12 kl 15:38

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER