Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Rolfös insideinformation: "Tyskland är rädda för vårt snabba spel"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

ARNHEM. Fridolina Rolfö är lagkamrat med flera spelare i Tysklands EM-trupp.
Hon är säker på att tyskorna har respekt för Sverige.
- De är rädda för vårt snabba spel, säger Rolfö inför måndagens premiär.

Hon har startat i träningsmatcherna inför EM och ser ut att få en plats i Pia Sundhages startelva till måndagens EM-premiär. Men anfallaren Fridolina Rolfö, 23, säger sig inte vara säker på att få förtroendet på nytt.

- Man är aldrig säker i det här laget. Vi går runt på väldigt många spelare, men jag har en bra känsla och jag tycker att jag presterat. Jag hoppas vara en av startspelarna, säger Rolfö.

Rolfö kommer troligtvis bilda anfallspar med stjärnan och landslagsikonen Lotta Schelin, som hon blir allt mer van att spela tillsammans med.

- Jag tycker det fungerat bra för oss. Vi har inte spelat ihop så mycket, men vi håller på att bygga något. Det blir bättre och bättre. Vi har bra kommunikation. Vi tänker på olika sätt men jag tror det kan gynna oss också, att vi är olika som spelare.

- Jag tror det är en fördel att Lotta kan trycka ner Tysklands backlinje, skapa yta och hota bakom deras mittbackar, medan jag kan öppna upp för henne genom att vilja ha bollen framför deras backlinje. Skulle vi få två mot två-lägen mot deras backlinje så tror jag vi har världens möjlighet att skapa målchanser.

I landskamperna inför EM har Rolfö blivit utbytt i paus.

- Men jag är förberedd för EM. Jag har fått 90-minutersmatcher innan jag kom hit, med Bayern München, så jag känner att jag har det i kroppen. Sen har jag fått bra träningar här, med högt tempo. Så jag är i fas.

Tyskland har Rolfö bra koll på, eftersom hon till vardags spelar i Bayern München. Tre lagkamrater från klubblaget är en del av Tysklands EM-trupp.

- De har många styrkor. De har en större bredd än Sverige. De har många duktiga spelare som har tekniken men även fysiken, så de flesta spelarna är ganska kompletta.

- Men vi har fler sabba spelare, skulle jag nog säga. Framför allt offensivt, där kan vi hota med det. Kombinerat med bra och precist passningsspel tror jag vi kan straffa Tyskland.

Vad tror du Tyskland tänker om er?
- Jag har ju pratat med lite spelare i laget och de är så klart rädda för vårt snabba spel och att vi ska spela mycket i djupled, att de får jobba ganska hårt. För de är offensiva och trycker upp laget, de är rädda för att få bollen bakom sig.

Se en tv-intervju med Rolfö inför EM-premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-15 kl 07:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER