Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Schelin: "Kalla oss dumma - men vi blir nerslagna och hoppar bara upp igen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

ARNHEM. Sverige har förlorat tio raka mästerskapsmatcher mot Tyskland.
Men ändå har man tro på ett bra resultat i måndagens EM-premiär.
- Vi blir nerslagna och sen hoppar vi bara upp igen, säger anfallsstjärnan Lotta Schelin.

Under måndagen väntar Sveriges första match i EM. Tyskland, som man inte besegrat i ett mästerskap sedan 1995, står för motståndet. Ett spöke för de blågula spelarna, som dock säger sig se på premiären som en rolig match att spela.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin är en av många spelare som under veckan varit tydlig med att Sverige har en stark tro på att man kan rubba Tyskland.

- Jag tycker det är tråkigt att prata om revanschlust, men jag gör gärna det när det kommer till Tyskland. För jag har fan revanschlust, säger Schelin.

- Det sjuka i allt är att vi ändå känner att det alltid är tajta och bra matcher mot Tyskland. Jag tror vi vet att vi brukar vara där och utifrån det, kalla oss dumma, har vi tro varenda gång. Vi blir nerslagna och sen hoppar vi bara upp igen.

Den 33-årige Rosengård-spelaren ser möjligheter till att såra Tyskland.

- En skillnad nu gentemot matcher som vi förlorat är att det här är en förstamatch i ett gruppspel, vilket betyder jättemycket och ingenting. Utifrån det är det en mer avslappnad känsla, jämfört med om det står och faller på matchen i utslagningsfasen.

- Det finns saker vi kan utnyttja. En klassisk grej är ju att de är väldigt offensivt lagda, framför allt deras ytterbackar. Det finns lägen för oss att utnyttja det. Sen är det en balansgång för vi ska gå snabbt framåt bakom deras backlinje, men de har också stor respekt för oss och brukar falla. Så vi kommer nog kunna hitta yta framför backlinjen också, och få med lite fler folk i anfallen. En blandning mellan det snabba och mer etablerade anfallsspelet hade ju varit nice, säger Schelin.

Se en tv-intervju med Schelin inför premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-16 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER