Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Schough om sitt kliv: "Varit mitt mål - i EM ska jag fan starta"

Foto: Bildbyrån

ARNHEM. Olivia Schough har blivit helt ordinarie i det svenska landslaget.
En ny situation väntar alltså yttermittfältaren i EM.
- Nu måste jag prestera på riktigt, säger Schough till Fotbollskanalen.

Ett inhopp i EM 2013, lite speltid i VM 2015 och utanför den ordinarie startelvan i OS förra året. Men nu är läget annorlunda för Olivia Schough. Under EM-kvalet har hon varit given i Pia Sundhages lag och när mästerskapet i Holland nu ska dra igång ser platsen till vänster på mittfältet ut att vara 26-åringens.

Eskilstuna United-spelaren medgav redan på flygplatsen i Amsterdam, när den svenska EM-truppen landade i Holland, att situationen gör henne lite nervös. Under onsdagens pressträff utvecklade Schough sina tankar för Fotbollskanalen:

- Det blir lite så nu när jag spelat mycket och kanske förväntas starta mot Tyskland (i EM-premiären på måndag), då blir det lite extra och: "Wooh, nu jävlar, nu måste jag prestera på riktigt". Det blir lite extra nervositet, men jag känner mig trygg i det och ser det som positivt.

Schough känner sig stolt över att ha tagit nästa kliv i landslaget.

- Ja, verkligen. Jag har haft det som mål under året, att i EM ska jag fan starta. Nu är jag väldigt nära, så vi får hoppas det går bra också. 

Vad betyder landslaget för dig?
- Det betyder supermycket, verkligen. Jag har mina bästa vänner här och jag har ända sedan första början känt ett väldigt stort förtroende från Pia (Sundhage, förbundskapten). Jag har alltid trivts oerhört mycket med att komma hit.

Publicerad 2017-07-13 kl 09:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER