Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spionen varnar Sverige: ”Kan luras in i en fälla”

Sverige (dam)

ARNHEM. Sverige måste glömma vårens 4-0-seger över Ryssland.
Det menar Ryssland-spionen Jörgen Petersson.
- Gör man den jämförelsen kan man luras in i en fälla, säger ”Divan”.

2:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

I måndags spelade Sverige 0-0 mot Tyskland i sin EM-premiär. På fredag väntar nästa gruppspelsmatch, mot Ryssland. Det är ett lag som Sverige så sent som i mars tidigare i år slog med hela 4-0 i Algarve Cup. Men Ryssland besegrade överraskande Italien i sin EM-premiär, med 2-1, och Sveriges Ryssland-scout Jörgen Petersson höjer ett varningens finger för fredagens motstånd.

- Mot Italien var de uppe på sitt max, tror jag. Av det jag sett innan så är det där så bra som jag tror att de kan spela. Jämför man med innan så är de betydligt mer tajta defensivt. De har varit sårbara i ytterzonerna. Mot Italien gjorde de mål på en av sina styrkor också, fasta situationer, när de hittade rätt på en hörna, säger Petersson.

ANNONS

Petersson vill absolut inte att Sverige ska titta tillbaka på sin seger i Algarve Cup inför den kommande matchen.

- Det är inte alls samma lag nu, och det där var deras tredje match i turneringen med ganska tätt matchande. Så den jämförelsen är inte bra att göra, det kan lura in en i en fälla.

Men Petersson ser oavsett tydliga brister i Rysslands spel.

- Om tempot går upp och det blir ett snabbare spel så får de problem, definitivt. Det gäller att ha bolltempo framför allt, och få till förflyttningar i Rysslands lag. Det är ett markeringsbenäget lag, så det går att flytta på dem.

Sveriges förbundskapten Pia Sundhage sa under tisdagen att man gärna slipper närkampsspelet mot Ryssland.

- Spelar man snabbt nog så får de svårt att hinna in i närkamperna. Det är ett fysiskt väldigt starkt lag, säger Jörgen Petersson.

ANNONS

- Sverige måste ha en ödmjukhet inför uppgiften, och få upp tempo hög nivå så att de får svårt att hänga med. Sen måste det finnas en respekt för deras fasta situationer och vissa spelare, men framför allt de fasta situationerna. De har många bra huvudspelare.

Petersson säger att han inte skulle bli överraskad om Ryssland tillåter Sverige att ha mycket boll på fredag.

- Jag tror inte bollinnehavet i siffror är det viktiga för Ryssland, de är ganska vana vid att inte ha så mycket bollinnehav mot större nationer.

När scouten glider in på enskilda spelare i Rysslands lag varnar han framför allt för anfallaren Jelena Danilova.

- Hon är jätteskicklig som forward. Hon är ett hot i sig själv. Hon gör mål på massa olika sätt. Hon har ett bra skott, bra vändningar, är bra på huvudet och hyfsat bra i djupled. Hon gör mål med både vänster- och högerfoten. Framför allt är hon hänsynslös mot sig själv när hon kommer in i straffområdet, hon är en sniper.

ANNONS

Petersson avslutar:

- Ryssland har inget att förlora. De har en vinst med sig och kommer vara rädda om den. De kommer kämpa otroligt mycket så länge de är med i matchen. Det gäller att få fart i spelet från början så att de får jaga. För Sverige är ett bättre lag, bättre på varje position. Men det gäller också att få ut det i matchen.

Se en tv-intervju med Ryssland-spionen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-19 kl 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto