Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
41v

TV: Asllani redo inför ny resa med landslaget: "Vi gör varandra starka"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I kväll väntar Mexiko i genrepet inför EM.
Kosovare Asllani är en av landslagets mest rutinerade spelare och trivs bättre än någonsin.
- Man hör från andra landslag att det finns intriger här och där. Men så är det verkligen inte här, vi är en grupp som gör varandra starkare, säger hon till Fotbollskanalen.

Kosovare Asllani har över 100 landskamper i bagaget och är nu mitt uppe i förberedelserna inför EM-slutspelet i Holland. Premiären är nio dagar bort - och i kväll genrepar landslaget mot Mexiko i Falkenberg.

Nu hoppas hon på att de svenska fansen sluter upp när turneringen drar igång.

- Jag har hört att Camp Sweden inte ska komma till Holland. Det är sjukt tråkigt och jag uppmanar dem till att komma så att vi får dit fans som hjälper oss att gå hela vägen. Vi tror på oss själva och jag hoppas att Sverige gör det också, säger Asllani.

Asllani, till vardags i Manchester City, är laddad inför ännu en resa med landslaget och berättar att OS-silvret i Brasilien förra sommaren har skapat en speciell känsla i laget.

- Man hör från andra landslag att det finns intriger här och där. Men så är det verkligen inte här, vi är en grupp som gör varandra starkare.

Hur har du förändrats under åren i landslaget?
- Ganska mycket skulle jag säga. Men det är väl lite så man fungerar som människa. Jag har verkligen utmanat mig själv under hela min karriär och varit utomlands en del, vilket har varit oerhört utvecklande. Man uppskattar allt mycket mer samtidigt som man utmanar sig själv och satsar i sådana situationer där man verkligen inte är trygg.

Sveriges genrep mot Mexiko startar klockan 18:15 i kväll och kan ses på TV12 och på C More.

Se intervjun med Asllani i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-08 kl 10:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER