TV: England gruppetta efter tight match mot Portugal

EM 2022 (dam)

I den sista omgången avgjordes allt.
Efter en tight match mellan England och Portugal stod England segrande och blev gruppetta.

Inför torsdagens avgörande omgång i grupp D var det mycket som kunde hända.

England kunde klara sig på oavgjort medan Portugal var tvunget att vinna. I gruppens andra match mellan Skottland och Spanien var Skottland tvunget att vinna, men med två mål.

Det bäddade för en spännande afton med två avgörande matcher.

England rivstartade matchen och gjorde matchens första mål redan i den sjunde minuten. Det var Toni Duggan som tog tillvara på en målvaktstabbe från Portugals sida. Men efter det blev det en matchbild som inte många hade kunnat tro på förhand.

Portugal stod upp och bara tio minuter efter Englands mål kvitterade man genom Carolina Mendez som stötte in bollen i mål efter en trasslig situation.

Halvleken blev jämn och Portugal utmanade med sin snabbhet mot Englands något långsammare mittbackar.

I halvtid stod det fortfarande 1-1 men England gjorde ett tidigt mål även i den andra halvleken. Tre minuter in klev Nikita Parris fram och satte ledningsmålet på ett friläge.

Portugal kämpade och slet, de gick framåt och satsade för att kvittera men Englands rutin gick inte att rubba. Matchen slutade 2-1 till England som därmed blev gruppsetta.

Portugal är utslaget och eftersom den andra matchen slutade 1-0 till Skottland är också Spanien vidare.

England kommer att möta Frankrike i kvartsfinal.

Se matchens avgörande mål i spelaren ovan.