TV: England till semifinal - Taylor stor matchhjälte

EM 2022 (dam)

England går som tåget i EM och är klart för semifinal.
Jodie Taylor blev stor matchhjälte med matchens enda mål mot Frankrike.

England avancerade till kvartsfinal efter att ha vunnit samtliga gruppspelsmatcher. Arsenal-stjärnan Jodie Taylor har varit en av lagets bästa spelare och stod bland annat för tre mål i 6-0-krossen mot Skottland.

I kvartsfinalen mot Frankrike blev hon matchhjälte på nytt.

Det märktes tidigt att mycket stod på spel och liksom i söndagskvällens första kvartsfinal mellan Österrike och Spanien blev den första halvleken en tillknäppt historia. England kändes snäppet vassare men hade det svårt att ta sig förbi det franska försvaret.

Men utdelningen skulle komma. I den 60:e minuten frispelades Jodie Taylor av Lucia Bronze och sköt 1-0 ur snäv vinkel. Det var den rutinerade anfallarens femte mål i turneringen.

Frankrike jagade febrilt efter en kvittering - dock utan framgång. Närmast var inbytte Claire Lavogez med ett avslut som gick strax utanför engelska målvakten Siobhan Chamberlains vänstra stolpe.

England höll undan under slutminuterna och tog sin första seger mot Frankrike på 43 år. Nu väntar värdnationen Nederländerna i semifinal.

England: Bardsley - Bronze, Houghton, Bright, Stokes - Moore, Scott - Nobbs, Kirby, White - Taylor.

Frankrike: Bouhaddi - Houara-D'Hommeaux, Georges, M'Bock Bathy, Karchaoui - Diani, Geyoro, Henry, Abily - Delie, Le Sommer.