TV: Historisk seger för Österrike - starkast i EM-derbyt

EM 2022 (dam)

Österrike tog en historisk seger mot Schweiz.
Nina Burger sköt matchens enda mål tidigt i matchen och ett decimerat Schweiz lyckades inte komma ikapp.

Österrike inledde bäst och skapade ett flertal farliga chanser inom loppet av bara några minuter. Det dröjde till den 15:e minuten innan utdelningen kom. Den sechweiziska målvkaten Gaelle Thalmann stod för ett slarvigt uppspel som Österrike utnyttjade på bästa sätt.

Efter fint kombinationsspel nådde bollen fram till Nina Burger som iskallt sköt 1-0. Ledningen stod sig fram till paus och uppförsbacken blev än brantare för Schweiz i den andra halvleken.

Det återstod en halvtimme av matchen när förra Rosengårdsstjärnan Ramona Bachmann rann igenom och höll på att få ett friläge. Då revs hon ner av Rahel Kiwic - som fick syna det röda kortet. Schweiz, som var favoriter inför matchen, lyckades inte resa sig. Bachmann kom närmast en kvittering med ett skott som tog i ribban.

Men Nina Burgers mål blev matchens enda och därmed tog Österrike en historisk seger, landets första någonsin i EM-sammanhang.